Kawan-kawan =D

Monday, 27 April 2015

Video Promo Buku Landasan

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum

Video promo Buku Landasan..
Detail akan diberitahu kemudian sebab aku di dalam kelas, tapi semangat nak sebarkan video ni membuak2 lol

video
#bukulandasan

Sekian

Thursday, 23 April 2015

Kami Kembar 9

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum




Ni namanya rindu
Terlampau rindu

Gara2 dalam Minn dilamar AO melalui Skype bersama chaperone nya Ked

Kami kembar 9 ni asalnya 9 orang budak tingkatan 6 yang tinggal di asrama..
Yup, dalam kalangan penghuni asrama yang beratus tu, kami ni sembilan orang sahaja..

Kenapa kembar? 
Sebab masing2 sama umur..

Perkataan kembar tu bukan sekadar perkataan
Sebab masing2 dah anggap macam family sendiri

Kalo ada apa2 berita, baik ke buruk ke, memang group tu dulu la yang akan dituju..
Setiap masalah memang dikongsi sama2
Kalo tak kongsi dengan semua pun, salah seorang akan tau..
Dengan diorang, memang tadak nya nak berahsia

Aku memang susah nak terima orang baru masuk dalam hidup aku
Amik tau setiap masalah, gerak geri aku
Tapi aku stay dengan diorang setahun lebih je, dan diorang dah diterima masuk dalam hidup aku dengan mudahnya
Wani terkecuali sebab kitorang kat sekolah tu dari form1

Diorang je yang penah tengok macam mana perangai aku bila manja mengada2
Macam mana aku bila gedik nak mampus
Dan beberapa lagi situasi lain
Sekarang sangat susah nak jumpa
Masing2 sambung belajar, pakat2 bertempiaran

Last jumpa, time kenduri kat umah Kaklong, tu pon baru 5orang
Aku, Zakiah, Hanisah, Suhani dengan Kaklong semestinya

Sejak habis STPM, memang tak dapat lagi nak jumpa semua sekali
Mesti akan ada jugak yang tercicir
Ada halangan

Ada yang dah bertunang, ada yang dah beranak pun
Haila Farahin, tak sempat lagi nak pi gomoi2 Rayyan

Tunggu la one day, 8 orang makcik ni pi melawat awak, haaa lunyai awak kena gomoi hahaha
Time tu awak sendiri pun tatau nak gelak ke nangis sebab dapat mak menakan macam kitorang ni haaaaa

P/s aku tatau pulak kak zakiah pun update pasal benda yang sama haha
SINI


Tuesday, 3 March 2015

#13 Dawud Wharnsby Ali - Sing Children of The World

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..


Walking through the crowded streets of a market in Morocco
Sitting on a smiling camel in the desert of Arabia
Chasing 'round the bamboo trees of Bandung Indonesia
Gathering brightly colored leaves in a forest of Canada

Napping beneath the date palm shade under blue skies of Tunisia
Sweeping out his parents' shop on a side street in Pakistan
Planting rows of beans and maize on a small farm in Uganda
Laying back to count the stars from somewhere in Afghanistan

Oh Sing Children of the World
Come together and hear the call
Sing Children of the World 
Islam will unite us all
Sing Children of the World
Come together and hear the call
Sing Children of the World 
Islam will unite us all

Subhanallah, Wa Alhamdullillah Wa Allahu Akbar!
Subhanallah, Wa Alhamdullillah Wa Allahu Akbar!

Splashing through the pouring rain in a village of Guyana
Nibbling cakes from picnic plates on a mountain top in Switzerland
Tending to a flock of sheep down under in Australia
Greeting morning with a prayer on the golden Egyptian sand

Oh Sing Children of the World 
Come together and hear the call
Sing Children of the World 
Islam will unite us all
Sing Children of the World 
Come together and hear the call
Sing Children of the World 
Islam will unite us all

Subhanallah, Wa Alhamdullillah Wa Allahu Akbar!
Subhanallah, Wa Alhamdullillah Wa Allahu Akbar!

Crying himself to sleep with no hope left for dreaming
Begging in the burning sun, holding out her hand
Palms held tightly on his ears to muffle all the screaming
Sitting where her house once stood trying hard to understand

See the Children of the World (Subhannallah)
All the Children of the World (Subhannallah)
Sing for the Children of the World (Subhannallah)
Pray for the Children of the World (Subhannallah)

[DWA and Children]
Sing Children of the World
Come together and hear the call
Sing Children of the World
Islam will unite us all
Sing Children of the World 
Come together and hear the call
Sing Children of the World
Islam will unite us all
Sing Children of the World 
Come together and hear the call
Sing Children of the World 
Islam will unite us all

Subhanallah, Wa Alhamdullillah Wa Allahu Akbar!
Subhanallah, Wa Alhamdullillah Wa Allahu Akbar!



Wednesday, 11 February 2015

Lampu Bilik Rosak

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Last time aku balik Kedah, lampu bilik aku rosak..

Waktu maghrib time tu..
Aku masuk bilik, bukak lampu..
Dia kelip2 ja tapi tak menyala..
Aku cakap "haila lampu, dok buat perangai pulak malam2 ni"
Then aku pi dapur, amek torchlight dan masuk bilik again..
Lampu tu still tak menyala..
Waktu tengah cari baju dalam almari sambil suluh guna torchlight, aku cakap lagi "lampu oii, buat baik sikit dgn aku buleh dak?"

Dan tupp, dia menyala..
Aku amik baju, keluar bilik sambil cakap "terima kasih" =D

Then aku cita kat adik aku..
Dia cakap "ang tengah buat lawak ka?"
Aku jawab "aku saja ja cita, so lepas ni mesti ang dah takut nak masuk bilik aku"