Kawan-kawan =D

Thursday, 25 December 2014

Imbau Kenangan #1

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Dulu aku penah keja sebagai kerani di sebuah kilang
Ada sorang kakak ni, dia pon kerani jugak
Dia selalu mintak aku downloadkan lagu2 baru dan bluetooth kan kat dia
Lagu2 cinta, Akim, HyperAct, dan macam2 la lagu yang aku pon tak penah dengaq

Dan satu ari, aku cakap kat dia
"Kak Ida, on bluetooth.. Nak bagi lagu.."
Dia pon dengan semangatnya terus on bluetooth..

Dah abeh bluetooth, aku pesan kat dia..
"Kak Ida, lagu ni, balik sampai umah, duduk dalam bilik, baru dengaq tau..
Jangan dengaq masa tengah bawak keta pulak.."
Dia pon iakan je..

Aku takut kalo dia bukak lagu2 yang aku bagi waktu bawak keta, kang terkejut, eksiden pulak..

Lagu apa aku bagi?














Hehe keesokan harinya, dalam ofis, aku kena maki dengan dia hahaha
"Hang ni la Izzati, nak mampuih sungguh ngan kak Ida.. Naseb baik aku tadak sakit jantung, bla bla bla".. dia bebel..



Sunday, 21 December 2014

Pencerahan

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Saja ja nak buat pencerahan sikit sebelum ada berita2 pelik lagi yang keluar..



Nampak tak dalam gambar tu tulis apa?
Beli Biar Mereka Cemburu dari penulis aka A.Darwisy aka Anuar Darwisy aka Nua akan dapat novel+autograf, shawl, buku nota dan button badge..
Sebab tu aku suka beli direct dari Nua, sebab dapat free gift macam2


Haaa nampak tu, ada novel+autograf, shawl kat bawah novel tu, buku nota, button badge
Semua benda ni dapat sebagai tanda penghargaan sebab beli novel dia
Tadak istilah saja2 nak bagi, saja2 dapat tanpa sebab



Nampak yang atas tu?
Nua cari review novel dia..
Review terbaik dapat barang D'Herbs
Saguhati dapat shawl Palestin yang Neelofa pakai tu..


Ni aku punya review
Aku cakap apa yang betol, apa yang aku rasa, tadak bodek2, kutuk2 sikit 


Ni pengumuman pemenang
Nampak nama aku?




Dalam envelope tu ada shawl yang Neelofa pakai tu
So aku dapat benda tu lepas aku buat review novel Nua
Bukannya dia saja2 bagi

Kenapa aku beli novel Nua?
Sebab tu tanda sokongan kepada kawan2 FB aku
Sebab tu la aku beli Saya Tunggu Awak (Bonda Nor)
Sebab tu la aku beli Papa Nak Menantu (Hasrudi Jawawi)
Sebab tu la aku beli ILUS dan MYPI (Melur Jelita)

Kebanyakannya aku kenal di FB dan selepas tu baru aku beli karya diorang





Nampak Tshirt hitam yang ramai2 pakai tu?
Tulisan kaler pink tu tulis Karanime
Yang ni waktu Bazar Industri Kreatif kat Central Market
Kelab Peminat Karanime Malaysia dapat bajet, so presiden kelab buat Tshirt
Sapa yang join, dapat tshirt ni..

Aku ada tiga Tshirt ni ; dua kaler putih, satu kaler hitam
Yang putih tu, mula2 aku beli time tshirt ni mula2 release
Yang kedua, aku beli lagi satu sebab adik aku pon nak
Yang hitam tu aku dapat sebab aku join Bazar Industri Kreatif kat atas tu

So tadak yang aku saja2 dapat, tadak sapa nak bagi saja2 kat aku


Benda ni dah lama dipersoalkan tapi sengaja aku lambat update pasal ni
Kalo aku update on the spot, blog aku penuh dengan makian pulak
So tunggu reda dan perasaan aku neutral

Sekian






Monday, 15 December 2014

LIBSTER AWARD

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Aku ditag lagi sekali..
Terima kasih sebab pilih edohayra XD


Ok
Soalan2 nya



1. Antara Sahabat & Cinta siapa lebih Utama?
  • cinta hahaha... cinta tu universal kot.. luas.. cinta kepada family, cinta kepada binatang, cinta kepada sahabat... haaaa semua ada.. 

2. Ciri - ciri suami idaman?

  • aku bagi jawapan klise ek
  • boleh jadi imam
  • tak merokok
  • boleh masak
  • suka seni
  • bla bla bla


3. Candle light dinner bersama Hafiz Awan Nano atau Lee Kwang Soo, jika diberi pilihan?

  • candle light dinner? memang tak la.. tapi kalau bagi pilihan jugak, errrr sapa2 je la yang nak belanja aku

4. Perempuan atau Lelaki yang lebih melecehkan?

  • sama ja dua2.. cara je berbeza

5.  Filem Melayu, Hollywood atau Bollywood lebih awesome?

  • melayu best
  • hollywood best
  • bollywood double best


6. Jika terjumpa RM10,000 dihadapan pintu rumah, apakah yang awak akan lakukan?

  • bagitau mak aku "ma, ada duit depan umah kita"
  • bagitau bapak aku "ayah, ada duit jatuh dari langit"
  • then, baru pikir apa nak buat

7. Ceritakan tentang rumah Idaman awak?

  • rumah aku ada laman yang sangat luas
  • rumah aku ada library

8. Jika saya seorang Perdana Menteri...?

  • sistem pentadbiran Islam dijalankan.. tu yang konfem

9. Saya tidak sabar untuk...?

  • aku tak sabar nak makan buat masa ni.. sebab aku sangat lapar

10. Sasaran hidup 10 tahun akan datang?

  • ada banyak plan sebenarnya.. tapi aku rasa macam tamau dedahkan lagi haha

11. Teringin hidup berjiran dengan....?

  • Siti Zakiah Abd Rasid aka imantizz_truper.. i'll make sure dia akan jadi jiran aku




Sunday, 14 December 2014

#OhhSome Fest @ Avenue K Mall

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


Assalamualaikum..

Seperti yang tertera di atas..

Tadi lepas kelas aku pi jenguk sat..
Bukan sat, lama jugak la aku kat situ..

#OhhSome Fest ni singkatan kepada Ohh Social Media Festival
Dah namanya social media kan, most of them are youtubers..

Kalo on stage, ada Elizabeth Tan, iAmNeeta, Narmi, Jinnyboy dan ramai lagi la

Ada macam2 kat sini
Performance, talks, bazaar

Maklumat lanjut, boleh tengok kat SINI

Tadi aku tak jenguk pun performance, talks semua tu
Aku pusing2 kat booth ja

Most of them jual hasil karya sendiri
Doodle, tshirt, poskad, rantai


kalo mata korang power, cari Ernest Ng  
hehe







Yang kat bawah ni, pameran Art by Children, for Children by Nippon Paint
Pameran ni sebelah OhhSome Fest je




Kanak2 yang terlibat adalah dari Rumah Juara, Rumah Kasih Harmoni, dan Gurpuri Foundation.










Kat situ, korang akan dapat dua keping kad bentuk love macam kat atas tu
Then pilih dua art yang korang suka dan komen =D
Oleh sebab kad tu quite besar, dan tulisan aku kecik
Macam2 aku boleh melalut kat atas tu, saja nak penuhkan kad
Art yang aku komen tu, satu dilukis oleh adik umur 17tahun
Lagi satu adik umur 10tahun

Actually semua cantik, tatau nak pilih yang mana


Dan ni barang2 yang ikot aku balik

 Tote bag yang dapat free lepas like fanpage diorang
"Tour Directions"

Merchandise from #kendylife
Ada zine sulung karya Kendy, ada poster dan poskad

Kendy ni sumpah peramah
Dan time aku tengah beli ni, dia tengah diinterview by someone
yang tengah mencari artis untuk syarikat beliau




Button badge satu
Doodle heart tu percuma
Dan dairy milk hadiah lucky draw


Dan planner karya Cherane Christopher


Menapak pulang sambil marah kat diri sendiri sebab banyak barang yang ikot aku balik
*sigh

Aku tak plan nak beli apa2 pun
Plan nak pusing2 tengok2 ja lol
Naseb baik bawak duit kurang, kalo bawak lebih, maka lebihlah barang2 yang mengekor aku balik


Thursday, 4 December 2014

Low Yat

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum

Saja ja nak cita aku pi LowYat tadi
Nak tanya pasal laptop aku
Tetiba ja nak bermanja
Time keja banyak nak mampus ni la dia pon nak manja2 bagai

Then aku plan nak beli earfon dan siap dah decide nak beli kat kedai mana
Sanggup kot turun ke tingkat bawah sekali semata nak beli kat situ
Sebab kedai tu besar kot, so banyak pilihan

Bila dah masuk kedai tu, paham2 je la
Ada la akak yang concern tanya "ye dik, nak cari apa?"
Aku just jawab "takpe2, nak pusing2 tengok dulu" sambil senyum ( sje nk bgtau time tu aku snyum kt dia :) )

So aku pon pusing dan belek segala benda yang terjual kat dalam tu
Tapi yang betulnya aku cari earfon tak jumpa, saje je malas nak tanya akak tu

Dan aku dengar akak tu cakap "haaaa pusing la sampai ke belakang kedai tu haaa"

'lol mak jemah sgt sinisnya'

Aku buat bodoh je, anggap je aku pekak

Siap sambung belek barang lagi
Dan terdengar lagi dia cakap kat kawan dia "dia ingat boleh jumpa barang mekap kot kat belakang tu"

'Double lol'

Dan aku terjumpa earfon yang mahal nak mampus
Terus aku keluar

Tak penah lagi aku jumpa manusia macam tu
Sopan sikit bahasa tu tak boleh ke?

Ke memang aku yang salah?

p/s : aku pon tatau apa motif aku cita pasal ni