Kawan-kawan =D

Monday, 27 October 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul 
Cash : RM 360 
Topup : RM 195 
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | Mahadi Mohamed Arifin | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Muaz Faris | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Sunday, 19 October 2014

Lirik #12 --> Hitman Reborn's Seiyuu - Yakusako no Basho e

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Aku dah gian dengar lagu ni..
Baru je jumpa last couple days


kono sora wa doko he hirogatte iru no 
kono michi wa doko he tsuzuitte iru no
kinou yori asu ga tooku ni miete mo 
yakusoku no basho he kimi ga matte iru

hitori de wa nani mo deki nai 
boku dakedo kimi wo mamoritai kara
"tsuyoku naru" sonna omoi ga
yuuki ataete kureru

hitori de wa nani mo deki nai 
bokura demo minna wo mamoru tame
"tsuyoku naru" sonna omoi ga 
chikara wo hakonde kuru

sabishikute namida koubosu hi mo atta 
kuyashikute namida tomaranakatta
kagami ni utsutta ano hi no jibun ni 
yakusoku no basho he mune wo hareru you ni

ippo zutsu mae ni susumou
sono tabi ni shiren ga matta ite mo
fuki mukeba sasae te kureru 
nakama ga genki kureru

ippo zutsu mae ni susumou 
nando demo tachimukatte ikeru
itsu datte me ni wa mienai 
ai ni mamorare te iru

kokoro kara, arigatou wo ieru
sonna hi ga kuru shinjite yukou
kono mune ni yume ga aru kagiri
bokura no tabi wa tsuzuku yo

oozora ni te wo kazaseba hora
hanarete ite mo te to te tsunageru
mamoritai egao mabushi sa ni
kagayaku kimi wa sou FAMIRII

kono kaze wa doko he tsutawatte iku no 
kono hoshi wa doko he megutte yuku no
donna ashita demo tashikame ni yukou 
ima no boku ni datte kitto imi ga aru

anogoro no mishiranu basho ni
tadoritsuki kimi to warai atteru
bukiyou ni kowashite yume mo
kokoro ni hana wo sakasu

kiri ga kakatte
kumo ga araware
fukitsukeru ame
okotta kaminari
arashi no ato no
hare ma ni itsumo
subete wo susumu oozora

kokoro kara, arigatou wo ieru
sonna hi ga kuru shinjite yukou
kono mune ni yume ga aru kagiri
jiyuu no tsubasa hirogete

oozora ni te wo kazaseba hora
hanarete ite mo te to te tsunageru
mamoritai egao mabushi sa ni
ikiru bokura wa (ichi, ni, san)

sou FAMIRII...~
FAMIRII...~

Sumber lirik - reborn.wikia.com



Friday, 17 October 2014

Quizilla #6 --> How Forgiving Are You?

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Oleh sebab kawan2 aku pakat dok cakap pasal personality quiz ni, so aku pon tergerak hati nak buat..

So
Tahap mana pemaaf aku?





YOU'RE FORGIVING -- WITHIN REASON.

If someone wrongs you, you'll forgive them, but if it's a BIG wrong, they may have to work for that forgiveness. Sometimes a quick "I'm sorry." isn't enough to smooth things over, and you won't pretend to forgive someone if you're not feeling it. You'll let them know, "I need some time." You're honest and open about your forgiveness, and you rarely hold a grudge. You'd rather let go of a stressful experience than keep re-living it in your head over and over. You've got more important things to focus on!


Actually aku bukannya cepat maafkan orang, tapi aku tak suka semakkan kepala aku dengan benda2 kecik dan tak penting
So kalo buat salah sikit2 tu, tak payah risau la

Pagi ang buat salah kat aku, aku marah ang gila2
Petang tu aku dah boleh bergelak ketawa riang ria dengan ang..
Sebab malas nak layan perasaan marah tu.
Banyak lagi kot benda lain nak pikir..

Kadang2, bila rasa marah, aku akan tanya balik diri aku
"Kenapa ang marah dia?"
Dan bila pikir2 balik
"Sebab tu ja nak marah? Benda kecik je pun."

Kadang2 bila tanya balik, aku pon lupa kenapa aku marah, kenapa aku tak puas hati dengan someone tu
Dan satu2nya hamba Allah yang dengan lajunya dapat detect bila aku marah. adik aku ja
Ntah ilmu apa dia pakai


Wednesday, 15 October 2014

Kawan

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Aku ada kawan
Aku ada kawan yang setiap kali jumpa, dia akan tanya "dah solat?"
Aku ada kawan yang setiap kali jumpa, dia akan tanya "dah makan?"
Aku ada kawan yang keep on cakap kat aku"belajar rajin2"
Aku ada kawan yang selalu cakap "jaga diri, jaga iman"

Aku ada kawan yang 24/7 ada untuk aku
Aku ada kawan yang selalu dengar setiap angan2 aku
Aku ada kawan yang jadikan aku orang pertama yang dengar cerita2 dia
Aku ada kawan yang akan ada dengan aku bila aku ada masalah

Aku ada kawan yang boleh detect waktu aku ada masalah
Aku ada kawan yang jadikan aku orang pertama dengar segala masalah dia
Aku ada kawan yang boleh aku anggap sebagai kakak2 aku
Aku ada kawan yang boleh aku ajak teman aku join mana2 event
Aku ada kawan yang selalu tanya "wei, ang bila nak kawen?"
( yang ni annoying)


Kesimpulannya, aku sayang kawan2 aku ^,^
http://www.smileycodes.info

Saturday, 11 October 2014

Projek Iqra' - Tabung Pendidikan Iqra'

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum...

Ari ni aku nak cakap pasal projek baru dari Projek Iqra'..

Kepada yang tatau apa tu Projek Iqra', boleh check out dekat SINI dan SINI


Dan sekarang Projek Iqra' nak lancarkan satu projek baru

Tabung Pendidikan Iqra'






Tabung Pendidikan Iqra’ (TPI) ini merupakan satu program jangka panjang yang dilancarkan
oleh Projek Iqra’ untuk membiayai pelan pendidikan kepada anak-anak yatim, miskin dan
asnaf di rumah kebajikan dan komuniti setempat.
Matlamat akhir program ini adalah untuk memberikan peluang pendidikan yang lebih adil
kepada golongon sasar. Projek Iqra’ percaya jika seorang daripada anak dalam keluarga
yang kurang mampu ini berjaya, ianya dapat mengubah nasib keluarga tersebut keluar
daripada kemelut kemiskinan.

Anak-anak yang tinggal di rumah kebajikan apabila berusia 18 tahun akan terpaksa berdikari 
dan tidak lagi dibenarkan menetap dirumah kebajikan tersebut.
Apa yang boleh dilakukan pada usia tersebut adalah melanjutkan pelajaran ke peringkat 
yang lebih tinggi. Namun begitu tanpa simpanan pendidikan, ramai antara anak-anak ini 
mempunyai masalah kewangan untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.
Anak-anak yang mempunyai potensi dalam bidang kemahiran juga mempunyai kesukaran 
mendapatkan wang samada untuk meneruskan belajar dalam bidang kemahiran atau 
memulakan perniagaan (start-up).

Tabung Pendidikan Iqra’ 2014 (TPI 2014) merupakan satu pelan pendidikan yang akan 
memberikan mereka tunai pada usia 18 sebagai tiket untuk mereka melangkah ke dunia 
sebenar dan seterusnya mengubah nasib keluarga mereka, keluar dari kemelut kemisikinan.



Untuk maklumat lanjut atau kepada yang terbuka hatinya ingin membantu, boleh jenguk ke SINI

P/s : Kalo tak mampu nak menyumbang wang, sama2 la kita tembak doa banyak2 supaya projek ni dipermudahkan, InsyaAllah http://www.smileycodes.info



Sebar-sebarkan 
http://www.smileycodes.info

Thursday, 9 October 2014

The Liebster Award

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..






The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500. Well, looks like I fit in this category very well. Then blogger who being nominated this award has to follow the rules given. Those are:
  1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  2. Answer the 11 questions asked.
  3. Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
  4. Create 11 of your own questions for them to answer.
  5. Notify your nominee.

......................................................................................................................................................................................


Bukak je emel, nampak ada komen dari ezelovesse7en "By the way, sekali lagi anda di tag."

I am like "whatt???  This kind of award againnn????"

Haha tapi jangan risau, edohayra suka je orang tag dia banyak2..

So soalan2 yang aku dapat'


  • Suka blogwalking? 
  •   suka je kalo aku ada byk masa lapang


  • Berapa kerap update blog?
  •    tersangat2 jarang sebab edohayra ni pemalas+tatau-nak-tulis-apa+malas-nak- menaip+tadak-masa


  • Selalu buat autopublish entri atau publish on the spot?
  •    publish on the spot je


  • Laman web kegemaran?
  •    kissmanga
       chia-anime
       bukan kegemaran sgt la tp stiap minggu mmg bukak


  • Prefer duduk rumah atau keluar lepak?
  •    kalo kat kedah, aku dduk umah
       kalo kat kl, aku slalu keluar


  • Mana satu penting? Tidur atau makan?
  •    tidur mampu hilangkan lapar tapi makan tak mampu hilangkan mengantuk
       so tidur lagi penting


  • Adakah anda introvert atau ekstrovert?
  •    introvert, ekstrovert?
       first time i dengar


  • Berapa saiz screen laptop anda?
  •    setelah diukur dengan jari, 14inci kot


  • Game kegemaran?
  •    hakikatnya edohayra jarang main game


  • Suka cerita hantu?
  •    hate it


  • Pernah nampak hantu?
  •    muncul depan mata xpenah
       kelibat selalu je nampak


    Aku tak mampu nak tag sapa2 pon
    Aku tak mampu nak buat 11 Q's


    So officially aku dah langgar segala rule yang ada
    Gomen, otak tak mampu nak berfikir sekarang


    Wednesday, 8 October 2014

    FIRST GIVEAWAY BY WNURASYIQIN

    ?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
    ???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
    Assalamualaikum..



    Jemput join ramai2


    Friday, 3 October 2014

    Contest Blog Comel By: Shedaucu

    ?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
    ???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
    Assalamualaikum..


    (Sape Nak Join Tekan Banner Atas)

    Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu 
     Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama