Kawan-kawan =D

Monday, 3 November 2014

Hari Yang Disrupted

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Aku tatau nak describe ari ni sebagai ari apa.

Aku plan nak keluar rumah awal ari ni, sebab aku nak ke pejabat pos, aku nak jumpa orang sebelum kelas aku start jam 1230.,
but aku boleh berjimba depan laptop pagi tadi dan aku keluar rumah jam 1100..
Secara rasminya plan aku terganggu..

Sampai kampus jam 1130++ dan tunggu hamba Allah yang aku nak jumpa tu tapi tak kunjung tiba sampai ke sudah, lagi satu plan aku terganggu..

1230++ kelas start, aku tak paham satu apa pon yang lecturer tu merapu, laju giler dia cakap
Dalam masa less than setengah jam, selesai 30slides dia ajar..
Disebabkan tak paham, aku download manga FairyTail the latest episode..

1300 kelas abeh, tunggu lagi hamba Allah tu dengan sabarnya
Dan dia muncul, bagi barang kat dia dan selesai...
Tunggu punya la lama, jumpa tak sampai dua minit pon

Dan aku menapak ke pejabat pos sambil merangka jadual baru
"lepas pejabat pos, boleh singgah solat dan makan kat mana2 sebelum patah balik ke kampus untuk kelas jam 1630"

Masuk pejabat pos, manusia ramai nak mampus
Dah selesai segala urusan, fon aku bunyi
Individu  ni kol
"Kelas batal"
Dan aku " owh bagusla"
Walhal dalam hati 'damn' sebab plan aku terganggu lagi

5minit aku bertapa kat dalam pejabat pos tu sebab aku blur tatau nak buat apa..
Dan aku end up, amik lrt p Masjid Jamek
Dan amat malangla RapidKl ni sebab kena maki bertalu2 gara2 tren menghala ke Sentul Timur dah 4bijik sampai dan tren nak ke Ampang tak nampak batang hidung

Tunggu bas pulak 1 jam ++
-Aku jumpa makcik Arab ni tanya aku kat mana Masjid India dan English aku tersekat kat tekak dan aku end up with bahasa isyarat
-Aku usha sorang budak india yang tunggu bas jugak i guess dan aku perasan dia punya stokin tulis "C.B.N".. I'm like "seriously Convent Bukit Nanas ada stokin sendiri?"
-Aku jumpa makcik yang tunggu bas sampai tertidur dan bila aku kejut dia bagitau bas dah sampai, dia duduk ja dan tenung aku naik bas.. aku anggap dia tengah mamai

Dan sekarang aku didepan laptop, melalut benda yang pelik2 kat sini sambil dalam kepala pikir pasal esok ada dua test dan aku tak study lagi dan aku addicted to the stupid Kim Kardashian game kat facebook..


6 comments:

  1. peh...banyak sangat urusan..pasti penat! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha xpenat sgt tp serabut sbb byk selingan dan gangguan

      Delete
  2. annoying la punya update..but, aku terhibur..hahahaha

    ReplyDelete
  3. Baca pun serabut, tak dapat bayang yang menanggung...:-)
    Take care...;-)

    ReplyDelete