Kawan-kawan =D

Tuesday, 14 May 2013

Tolong Ajaq Sat

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Tiba2 rindu kat budak kecik neh
Kejap je, dah umo 5 tahun dah

Hadi
Anak maksu

Ari tu, boring2 ajak mak p umah makngah..
Umah makngah dengan umah maksu sebelah2 je

Bila sampai je, nampak Hadi berlari2 sambil panggil aku..
+"Kak Siti..!!! Kak Siti..!!"
The only person yang panggil aku Siti huh

Tak pon dia men aci taram je panggil Izzati..

-"Awat??"
+"Ajaq Hadi sat.."
-"Haa p ambik buku.."
+"Kak Siti tunggu sat.. Hadi p ambik buku.."

Dia bawak buku matematik dengan BM
Aku pon ajaq la mengeja..
Cikgu tadika tak bertauliah..

Dan sampai satu word ni, dia eja.....

+ "U+BI = Babi"

Dia gelak je bila aku cubit mulut dia..

- "Eja lain.. Eja elok2" sambil beliakkan mata aku ahak
+ "U+BI = Ubi"  sambil gelak2 tunjuk gigi dia yang cantik tu
- "Yea yea, betoii..  Hadi pandai.." tepuk tangan sambil lompat ke langit

Tapi budak2 kan hilang tumpuan..

Dia ambik Matematik pulak..

+ "Kak Siti, tulis nombor lima sat.."
- " Ok, nombor lima tulis macam ni.." sambil menulis


"Lima bukan macam tu la.." Hadi cakap..

 'Abeh tu cemana?'
"Sat2, Atie tulis len.."


"Haa macam ni baru betoi.." dia cakap
Aik terbalik pulak..
Sapa yang ajaq sapa neh?


Konklusinya, aku kena cantikkan tulisan aku huhu
Budak2 tak pandai bohong kan



Monday, 13 May 2013

Explore Pekan Rabu

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Kaki ku sakit banyak berjalan

Jalan pusing2 Pekan Rabu..

Date aku??

purple



.....................................................................................................................................

Pagi2 pon dah hampir2 tertinggal bas..
Gara2 bas awal 15 minit

Zakiah kata bas pukul 0710
Tapi bas sampai pukol 0655

Nasib baik la aku sempat sampai huhu

sungai petani

bas


Then dari stesen Sg Petani, kitorang naik Transnasional sampai Pekan Rabu

Around 1hour n 30min

Tambang dari SP ke Pekan Rabu RM6.70

Dan la berchenta dalam bas tu

pekan rabu




Sampai je, singgah Guardian dulu..
Macam la dekat SP tadak Guardian huh

Then kitorang setel kan tujuan utama  kami pi..

perpustakaan


Lepas tu, haha Ronda Time!!!!!!!!!

Kami jenguk First Lady, butik pengantin, kedai jual surat khabar..

Ternampak pintu masuk neh..

entrance


Tapi bila jenguk, tadak orang pon..
Zakiah ajak p Popular..

Siti Zakiah kata kat City Plaza tadak Popular
So kami jalan ke Star Parade hanya kerana nak p Popular

sada

polis

ukir mall

star parade

star parade

popular

tnb


Oleh sebab kitorang ni rajin bangun pagi, time kami p, Popular tak bukak g..



gulati's

menara
Menara Alor Setaq
Oyeaahhh



tm

pusat dakwah


Kami patah balik ke City Plaza
Pusing2 City Plaza, guess what??
Aku nampak Popular..

Hehe mula la aku nak berceramah kat Zakiah
Tadi kata tadak, tup2 dok depan mata

Bertapa sat dalam Popular
Then p tengok 99 Kali Rindu
Not bad
Mesej tu sampai, walaupon ada certain part yang sedih tapi bagi aku lucu haha

Mula2 Zakiah ajak aku tengok Bisikan Syaitan..
Bisikan Syaitan??
Hello...!! Husni Izzati @ EdoHayra dengan cita hantu tak boleh berganding bersama
Aku cakap kat Zakiah, "kalo ang nak tengok, p tengok sorang2"
Dia kata aku kejam..


bisikan syaitan

bunga
Zakiah kata nak bagi menda alah bunga ni kat aku..
Aku cakap "kalau ang bagi kat aku, satgi nak balik, aku bagi kat pakcik bas"
Betapa tidak romantiknya aku hahaha


Lepas tu kita p solat..
Then makan..

Sementara tunggu bas sampai, pusing2 Kompleks Pekan Rabu..


pekan rabu

pekan rabu

pekan rabu



Pukol 4lebih, naik bas dan balik..


p/s : Zakiah suka masuk kedai yang jual keychain, teddy bear, pink n etc..
Kedai yang jual stuff comel2..






Monday, 6 May 2013

#11 W.A.R.I.S - Rembau Most Wanted

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ

I representin’ this place
Where people say murder is the case
R.E.M.B.A.U
The food gonna make your tongue blaze
That forward hold your head high
Be proud for where you came from and stay fly
That’s what I’m doin’

Hobin Jang Hobin
We ain’t no trippin Jang
Tahun dopan ado laie Pialo Malaysia kito pogang
Lagu nogori berkumandang
Semuo player masuk padang
Tabik hormat tando monang
Kito monang kito monang yo
Duo satu kocik bonar
Ompek satu sonyum lebar

Teringek bilo poghah kerigek
Nyabit rumput poie sawah
Kojo macam nak mati tapi gaji kocik anak
Itu urang dulu
Tak macam budak-budak sekarang
Susah sikit je
Dah lari kampung tinggal bondang
Dulu maso kocik-kocik cito-cito angkosawan
Bilo bosa jadi rapper tukar dialek nogori sembilan
Tak ponah terlinteh kek ati nak lupo’an daratan
Sapo tak pueh hati meh kito jumpo dopan-dopan

Chorus
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M
Rembau Most Wanted yo
To my boys in N-nine
Who worked hard and strugglin’
Rembau Most Wanted yo

My brain works faster than computer
Cuz I’m the prime mover
Entrepreneur yes I am
We’ve been busy chasin’ dollars
Chillin’ at Mui Fong with my homies yaw
And if you keep talkin’ shit others might listening bro
Then gangin’ up, just pick up your gear
Listen dear
I ain’t messin’ wit the coward
I ain’t messin’ wit the fake gangstas
All I know I keep my rap clean
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M

Lembu ado tali takdo pon tak guno
Tunggu hujan dah ghobeh
Baru payung nak dibuko
Kojo tak kuek tapi berangan nak hidup sonang
Baik poie mampuih dari susah’an semuo urang

Polik bona bilo pikir orang tuduh bukan-bukan
Takpo tunggu den dah kayo jangan cubo nadah tangan
Mintak pinjam duit apotah laie tandotangan
Time tu takdo nak berbaik ekau boleh poie jalan

Ulang Chorus 2X
Paya kumbuh, where you at?
Tigo Nenek, where you at?
Tanah Datar, where you at?
Batu Hampar, where you at?
Where you at?
Biduanda, where you at?
Somo Lenggar, where you at?
Solomak, where you at?
Anak Mukal Anak Acheh, where you at?
Mungkar, where you at?
Anak Melako, where you at?

Tigo Batu
Rajo Beralam
Penghulu Berluak
Lembago berlingkungan
Buapak beranak buah
Anak buah duduk bersuku-suku
Berapo suku eh?
Duo boleh
Ulang Chorus 2X