Kawan-kawan =D

Tuesday, 14 May 2013

Tolong Ajaq Sat

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Tiba2 rindu kat budak kecik neh
Kejap je, dah umo 5 tahun dah

Hadi
Anak maksu

Ari tu, boring2 ajak mak p umah makngah..
Umah makngah dengan umah maksu sebelah2 je

Bila sampai je, nampak Hadi berlari2 sambil panggil aku..
+"Kak Siti..!!! Kak Siti..!!"
The only person yang panggil aku Siti huh

Tak pon dia men aci taram je panggil Izzati..

-"Awat??"
+"Ajaq Hadi sat.."
-"Haa p ambik buku.."
+"Kak Siti tunggu sat.. Hadi p ambik buku.."

Dia bawak buku matematik dengan BM
Aku pon ajaq la mengeja..
Cikgu tadika tak bertauliah..

Dan sampai satu word ni, dia eja.....

+ "U+BI = Babi"

Dia gelak je bila aku cubit mulut dia..

- "Eja lain.. Eja elok2" sambil beliakkan mata aku ahak
+ "U+BI = Ubi"  sambil gelak2 tunjuk gigi dia yang cantik tu
- "Yea yea, betoii..  Hadi pandai.." tepuk tangan sambil lompat ke langit

Tapi budak2 kan hilang tumpuan..

Dia ambik Matematik pulak..

+ "Kak Siti, tulis nombor lima sat.."
- " Ok, nombor lima tulis macam ni.." sambil menulis


"Lima bukan macam tu la.." Hadi cakap..

 'Abeh tu cemana?'
"Sat2, Atie tulis len.."


"Haa macam ni baru betoi.." dia cakap
Aik terbalik pulak..
Sapa yang ajaq sapa neh?


Konklusinya, aku kena cantikkan tulisan aku huhu
Budak2 tak pandai bohong kan



No comments:

Post a Comment