Kawan-kawan =D

Sunday, 28 October 2012

Cekelat Awek ;p

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Lutfil Hadi..


Tadi aku p kenduri kawen umah sedara aku..

Lepas makan, kitorang sembang2 sat..

Tiba2 Hadi mai tanya, "sapa nak cekelat (gula2) pompuan?"
'Cekelat pompuan?'
"Mai sini, Ati nak..
Aku ni pantang dengaq cekelat, laju ja nak..
Padahal aku tak makan pon..
Dia pon bagi kat aku sambil kata, "nah, cekelat awek.."



Cekelat awek..

Haha pandai je budak ni bagi gelaran..
Actually ni 1st time aku tengok gula2 neh haha





Currently listen to The Insider - Bunkface

Wednesday, 10 October 2012

Wordless Wednesday #8 - I'm Trying

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


Kak Zakiah, aku tengah try..

Monday, 8 October 2012

Lirik #6 --> Epicentrum - Menjemput Bidadari

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ





Bila yakin telah tiba,
Teguh didalam jiwa
Kesabaran menjadi bunga

Sementara waktu berlalu
Penantian tak berarti sia sia
Saat perjalanan adalah pencarian diri

Laksana Zulaikha jalani hari
Sabar menanti Yusuf sang tambatan hati
Dipenantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan

Reff
Segera kujemput engkau bidadari
Bila tiba waktu ketemukan aku
Ya Ilahi Robbi keras ku mencari diri sepenuh hati
Teguhkan aku dilangkah ini
Dipencarian hakikat diri
Dan izinkan kujemput bidadari
Tuk bersama menuju Mu mengisi hari...

Kini yakin telah tiba
Teguh didalam jiwa
Kesabaran adalah permata

Dan waktu terus berlalu
Penantian tak berarti sia sia
Saat perjalanan adalah pencarian diri

Laksana Adam dan Hawa
Turun kebumi terpisah jarak waktu
Dipenantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan

Bidadari telah menyentuh hati
Teguhkan nurani
Bidadari telah menyapa jiwa
Memberikan makna

Segera kujemput engkau bidadari
Bila tiba waktu ketemukan aku
Ya Ilahi Robbi keras ku mencari diri sepenuh hati
Teguhkan aku dilangkah ini
Dipencarian hakikat diri
Dan izinkan kujemput bidadari
Tuk bersama menuju Mu, mengisi hari
mengisi hari..



p/s: lagu ni ada somthing yang mendorong aku ntok dengaq lagi, dengaq lagi, dengaq lagi dan lagi



Sunday, 7 October 2012

Dating Yang Sangat2 Best..

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Letih, letih..
Haha letih berjalan, letih meronda, letih dating kmarin kan..

Sampai je kat VM, terus kitorang serbu beli tiket wayang..
Punya la lama kitorang pikir nak pilih movie..
Aku rasa abang jaga kaunter tu pon dah bengang ngan kami..
At last, kitorang tengok cita neh..




Then, kitorang p Tutti Fruiti.. Lapaq sangat2 dah..
Lbih kurang breakfast la ni..

Lepas isi perut, jalan2 jamu mata kat PC Expo kat situ..
Memang tujuan utama kitorang p tu sebab PC Expo tu..

Aku beli mouse, ink printer dengan 2.0 usb hub..
Date aku pon beli mouse, erm lagi satu aku tak ingat dia beli pa haha

Then, singgah Guardian sat, beli apa yg patot..

Dan makan lagi..
Kitorang ni keja makan ja..

Date aku mengidam nak pizza..
So kitorang serbu pizza..







Haha kenyang sampai petang..


Lepas tu, tengok wayang..
Movie yang sangat2 best..
Best yang tersangat-sangat 7x..
Ha punyala nak habaq cita tu best kan..

Sebelom balik, kitorang singgah Hasani..

Aku beli novel ni..



Dan ni untuk adik aku..



Erm begitulah sedikit sebanyak detik2 dating aku..

Kepada date aku, thanx a lot..
It was a wonderful moment..


p/s: ada sapa2 nak teka sapa date aku?? hehe

Friday, 5 October 2012

Thanx A Lot

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

"Sebagai orang bawahan, kita sering dimarahi, dicaci, dihina oleh pihak atasan.. Dilambakkan dengan tugas yang banyak.. Selalu menjadi mangsa kemarahan walaupon sebenarnya kita tak salah..

Dan pada satu hari, bila kita ditakdirkan mempunyai orang bawahan, janganlah kita membiarkan mereka mendapat nasib yang sama seperti kita.. Sebaliknya berjanjilah kepada diri sendiri supaya kita tidak menjadi seperti mereka.."


Aku penah terjumpa ayat yang lebih kurang macam tu kat facebook..
Dan Alhamdulillah, aku dah jumpa someone yang macam neh..

Kemarin Kak Ida ni cakap kat aku..

"Izzati, kalo tatau apa2, tanya ja Kak Ida ngan Kak Intan.. Tak pa, kami tak marah.. Kak Ida ni dulu time mula2 keja, selalu kena marah.. Tadak sapa tolong.. Penah la nangeh kat dalam toilet sorang.. Kak Ida tamau la ada orang len yang jadi macam Kak Ida ni.."

Terharu gila dengaq..

Dia bukan cakap kosong.. Tapi dia betul2 buktikan.. Whatever aku tanya, diorang jawab dengan sabar.. Walaupon aku keep asking the same Qs..

They're awsome kan..

Thanx a lot <3



p/s: esok nak dating haha =D

Wednesday, 3 October 2012

Wordless Wednesday #7 - Fairytail

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ



p/s : ada sapa2 rasa  lagu Viopipe kat blog aku ni mengganggu deria korang?
nak aku tukaq lagu ka?