Kawan-kawan =D

Wednesday, 27 June 2012

Wordless Wednesday #3 - Love Is Cinta

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


Saturday, 23 June 2012

Everything Happen For Reason..

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Everything happen for reason..
Seriously qoute ni memang betol..

Aku sendiri rasa ari ni..
Ari tu aku tak lulus test JPJ untok lesen keta, frust giler la..
Sebab kawan aku lulus..
Bayangkan, kitorang p dengar ceramah sama2, test komputer sama2, 1st time pegang stereng sama2, lulus QTI pon sama2, tapi bila test JPJ, dia lulus dan aku tak lulus..
Dah rasa macam fobia nak bawak keta pon ada gak huhu..

Tapi aku kuatkan ati jugak p belajaq keta tadi sebab esok nak test lagi skali..
Syukur Alhamdulillah urusan aku dipermudahkan..
InsyaAllah semoga test JPJ esok berjalan dengan lancar..

Dan tadi aku dapat peluang ntok drive keta sendiri dari pusat latihan memandu nak balik umah..
Terkejut jugak aku bila ejen tu suruh aku drive sendiri balik..
Slalunya ejen tu yang drive..
Ejen tu cakap "awat? ang tamau ka bawak sendiri balik kampung? ingat senang ka cikmat nak bagi peluang macam ni.. pengalaman ni.."
Hehe mestila nak..
Bukan senang kan..
Jarak pusat latihan tu nak sampai umah aku pon jauh jugak..

Pengalaman baru la ni..
Kalau aku lulus test ari tu, memang aku takkan dapat la pengalaman ni kan..
Syukur Alhamdulillah..
Semua benda yang berlaku ada hikmahnya kan..

Sebab tu la bila aku tak lulus test ari tu, aku try ntok pikir sepositif yang mungkin kenapa aku tak lulus..
Hehe aku cakap kat Kak Zakiah, JPJ tu tringin nak jumpa aku lagi..
Sebab tu la dia tamau bagi aku lulus hihi ^.^*

Bila result STPM aku tak memuaskan ari tu, seminggu jugak aku nangis..
Kluar rumah just sebab nak p keja ja..
Suma call dan SMS nak tnya pasal result, aku abaikan..
Tapi, lepas tu, aku muhasabah balik diri aku..
Mungkin aku ni banyak sangat dosa kot huhu..


So kawan2 suma, ingat la.. Walau apa pon dugaan yang datang, bersabarla.. Try to think positive..
InsyaAllah ada hikmah disebalik kejadian tu..
Sesungguhnya Allah lebih tau apa yang terbaik ntok hambaNya..


That's all..

Segmen : My BFF

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..



Dah nampak banner yang ditampal kat neh?
Hah ada orang tag aku ntok join segmen neh..
Nak tau sapa??
Sapa lagi, Kak Zakiah la haha..

Gmbar ni waktu Japanese Culture Carnival kt sekolah..
Saja syok2 nak try pakai kimono la kan..
Berlagak nak jadi minah Jepun sat haha

Ok, BFF aku neh nama SITI ZAKIAH (ingat ang sorang ja bleh letak nama aku besaq2??) haha

Aku start kenai Kak Zakiah neh waktu dia mai sambong form six kat sekolah aku..
Sebelum tu,  dia sekolah teknik..
Oleh sebab aku neh tak suka budak baru, so aku tak tegur dia haha..
Sebab tu la dia ingat aku neh sombong, garang, etc..
Tapi aku tak kisah pon..

Kitorang start rapat time kitorang p XPDC Berbasikal Jelajah Kedah.. Memang XPDC tu yang rapatkan kami sebab kami berdua ja time tu.. P mana pon sama2 hehe..

Aku dengan Kak Zakiah ni memang berbeza giler la sebab Kak Zakiah neh penyabar giler kot.. Ang buat la apa pon kat dia, dia takkan marah punya hihi.. Aku pulak tak boleh nak bersabar lama2..

Kak Zakiah ni minat lagu nasyid.. Aku pulak suka lagu indie.. So skang neh aku tengah berusaha nak menarik Kak Zakiah ntok minat indie gak.. Actually dalam diam pon, Kak Zakiah tengah tarik aku ntok minat nasyid huhu..

Aku ngan Kak Zakiah suka anime.. Sebab tu la kitorang semangat sangat nak try pakai kimono..

Rutin harian kami kat hostel, dok wat sesi luahan perasaan sambil dok tengok bintang, buka lagu indie kuat2 haha..
Bila dengar ja moto pakcik guard round hostel, berterabur aku ngan Kak Zakiah lari masuk bilik study.. Malu la kalo pakcik guard nampak kami dengan baju tidor ja haha..

Angan2 kami : Nak p blajaq kat Unimas..
Tolong doakan supaya kami ditawarkan belajar kat situ.. Amin..

Nak tag.. Rochelle


That's all..


Monday, 18 June 2012

Lirik #2 ---> Far East - Saat Lafaz Sakinah

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Ari ni aku nak share lirik lagu nasyid plak la..
Kak Zakiah yang suruh aku dengar lagu neh..
Dah dua bulan dia suruh aku dengar lagu neh, tapi baru minggu lepas aku dengar..
Hehe sori la Kak Zakiah.. Aku tak sengaja..  
Internet tu yang dengki tamau bagi aku download lagu tu..

1st time dengar lagu neh, walaupun lirik dia masih belum sempat aku hadam, tapi muzik dia pun dah cukup ntok buat aku rasa sayu..
Serius wei, sayu kot dengar lagu neh..
So aku sarankan korang ramai2 dengar lagu neh..





Saat Lafaz Sakinah-Far East

Heningnya

Sunyi suasana

Lafaz sakinah bermula


Apa rasa

Diterjemah hanya

Sebak abah tangis ibunda


Adalah aku wali puteriku



Serah kini amanahku ini padamu



Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya




Chorus

Dulu esakannya sandar di bahuku


Tangisannya kini ku serah padamu

Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama

Indah ia pada maksudnya



Ku akur

Akan pesanmu

Puterimu kini amanahku


Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu


Kak Zakiah pon da wat entry pasal lagu neh..
Tengok kat SINI



That's all..

Currently listen to Saat Lafaz Sakinah - Far East

Wednesday, 13 June 2012

Wordless Wednesday #2 - Pyan

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


Sunday, 10 June 2012

Lirik #1 ---> Auburn - Perfect Two

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Tetiba rasa nak share lirik lagu plak ari ni..

So, layan je la hehe..



Auburn - Perfect Two

Verse1

You can the peanut butter to my jelly.
You can be the butterflies i feel in my belly.
You can can be the captain 
and I can be your first mate.
You can be the chills that I feel on our first date.

You can be the hero
and i can be your side kick.
You can be the tear
that i cry if we ever split.
You can be the rain from the cloud when it’s storming'
or u can be the sun when it shines in the morning'.

B section

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me.
And in time i know that we'll both see
that we're all we need.

Cause you’re the apple to my pie.
You’re the straw to my berry.
You’re the smoke to my high.
And you’re the one I wanna marry.

Chorus

Cause you’re the one for me (for me)
and I'm the one for you (for u)
You take the both of us (of us)
And were the Perfect Two.

 Were the perfect two.
 Were the perfect two.
 Baby me and you,
 were the Perfect Two.


Verse 2

You can be the prince and I can be your princess.
You can be the sweet tooth I can be the dentist.
You can be the shoes and I can be the laces.
You can be the heart that I spill on the pages.

You can be the vodka and I can be the chaser.
You can be the pencil and I can be the paper.
You can be as cold as the winter weather,
but I don't care as long as were together.

B section

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me.
And in time I know that we'll both see
that we're all we need.

Cause you’re the apple to my pie.
You’re the straw to my berry.
You’re the smoke to my high.
And you’re the one I wanna marry.

Chorus

Cause you’re the one for me (for me)
and I'm the one for you (for u)
You take the both of us (of us)
And were the Perfect Two.

 Were the perfect two.
 Were the perfect two.
 Baby me and you,
 were the Perfect Two.

Bridge

You know that I’ll never doubt ya'.
And you know that I think about ya'.
And you know i can’t live without ya'

I love the way that u smile.
And maybe in just a while
it can see me walk down the aisle.

Chorus

Cause you’re the one for me (for me)
and I'm the one for you (for u)
You take the both of us (of us)
And were the Perfect Two.

 Were the perfect two.
 Were the perfect two.
 Baby me and you,
 were the Perfect Two.


That's all..

Currently listen to Perfect Two - Auburn