Kawan-kawan =D

Monday, 21 May 2012

Segmen 2 : 6 Perkara Tentang Saya

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ

Segmen apa plak neh kan huh?
Hehe Kak Zakiah yang tag aku.. Dan aku merelakan diri aku untuk join segmen neh >_<

Erm 6 perkara pasal aku ek??

1.       AKU SANGAT2 SUKA MASOK KEDAI BUKU
Haha seriously aku suka kedai buku.. Xksahla Hasani ke, Popular ke, MPH ke , etc.. Asalkan nama dia kedai buku, aku sanggup spend 1 ari kat situ.. Slalunya aku p Popular dekat CS, Sg Petani la sebab tu la yang paling dekat dengan sekolah aku dulu.. Lagi best kalo p ngan Kak Zakiah r sebab taste kitorang sama je..  1st, aku jenguk2 rak komik.. Nak cari komik DC huhu.. Lepas 2, jenguk2 plak rak buku2 agama dengan novel.. Saja nak cari karya terbaru Hilal Asyraf dengan Hlovate.. Dah abeh borong kat Popular, aku p kedai majalah auntie India sorang neh sebab nak beli majalah Gen-Q hoho.. Penah sekali 2, kitorang singgah Parkson dekat Taman Sejati neh, aku memang tatau nak beli apa, aku pusing seluruh Parkson 2 sebab nak cari kedai buku tapi tak jumpa.. Huh last2 aku keluar, dok bersila kat kaki lima sorang2 sambil baca novel.. Haha senangkan idup aku..

2.       AKU SANGAT2 DIAM
Ramai orang selalu anggap aku neh garang, sombong, etc sbb aku sangat diam n look serious huh.. Kak Zakiah pon penah anggap aku camtu hehe.. Actually aku ni bukan sombong ke apa ke, tapi dah nak wat cemana, aku memang tak suka cakap.. Ada sekali 2, budak kat kilang tempat aku keja neh dok paksa aku cakap.. Smpai aku terpikir,, ‘bdk neh gila ka apa dok pksa aku cakap..’.. Haha dia nak aku jadi banyak cakap macam dia la 2..

3.       ORANG RABUN YANG TAMAU NGAKU RABUN HUH
Aku neh dah rabun tahap teruk tapi aku tak suka pakai spek.. Sbb aku rasa bila pakai spek, dunia aku jadi kecik hehe.. So skarang ni, especially kat kilang la kn, bila nampak macam da orang dok tersengih2 kat aku, tnggu smpai dia dok depan mata aku, baru aku sengih balik haha.. Xkan aku nak snyum xtntu hala dkat orang yang aku xleh nak recognize kn..

4.       SUKA KATAK
Kenapa?? Jangan tanya.. Aku sdiri pon tatau sejak bila aku bleh mula suka katak.. Mybe start bila aku beli 1 patung katak.. Kecik je.. Xbsaq sangat tapi still bleh pelok la.. Aku bagi nama Pyan.. Sjak2 tu, aku dah jatuh cinta kat katak neh.. Sampai ari 2, aku cakap kat bapak aku,, ‘ayah, nti bilik atie, kita bubuh cat wrna katak tau..’ Dan bapak aku dah p beli cat kaler ijau.. Tapi aku xsempat nak sapu lagi..

5.       AKU SUKA HITAM
Bagi aku hitam neh smart.. Bila kita baju hitam, snang je nak match dengan mana2 kaler tudung.. Dulu kan ada iklan syampu Clear yang Rain slalu cakap ‘hitam nampak kemas’, ‘nama saya Rain’.. Huhu smart kot.. Lari2 anak aku bila dengar da iklan neh kat tv.. Smpai adik aku penah tnya ‘ang xboring ke dok tgk iklan neh?’.. Dgn spastiknya aku jawab ‘TAK’..

6.       AKU SEDANG BERUSAHA UNTUK MENJADI YANG LEBIH BAIK
Tak dapat nak nafikan, suma orang try ntok jadi yang lebih baik kan.. Macam 2 jugak la dengan aku..

Erm 2 je la kot.. Ok Kak Zakiah, aku dh join.. *winkwink

That's all..




Currently listen to Anak Kampung - Jimmy Palikat

Monday, 7 May 2012

Segmen : Doodle Nama Saya

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Nak tanya ni.. Da sesaper kat sini kenal blogger nama Apit??
Tak kenal??
Erm, kalo aku sebot FizGraphic??
Msti ramai yang kenal kan..


Ok, actually Apit da anjurkan satu segmen..
Segmen Doodle Nama Saya
Oleh sebab aku tringin doodle free, so aku lapangkan masa aku ntok join segmen ni..

Dengan ini disertakan nama = EdoHayra
dan warna = black + white + green

Aku nak tag Rochelle n Zakiah

That's all..

Currently listen to What Did I Do Today - Dawud Wharnsby Ali

Sunday, 6 May 2012

Quizilla #2 --> Do You Sleep Enough?

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Ingat tak ari tu aku da kenalkan korang dengan Quizilla kan..
Tak ingat??
Ok, tengok kat SINI..

Ari ni aku nak share satu kuiz yang aku buat kat situ..

Do you sleep enough?
Hihi aku saja la nak tau aku ni cukop tido ke tidak..
Dan hasilnya...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
You get a moderate amount of sleep..


You get enough sleep a night, although you do find yourself waking during the night or struggling to get to sleep occasionally. However, you have the balance right; not too much, and not too little. You have nothing to worry about sleep wise, but if you do find yourself struggling to sleep, try reading a book, or taking a warm bath. Avoid eating and listening to loud music or bright TV and phone screens.

Erm, moderate ek?
Nape aku rasa macam aku neh terlebih tido je..
Maybe betol kot kuiz neh..
Apa2 pon korang boleh try kat SINI..

That's all..


Currently listen to Price Tag - Jessie J

Thursday, 3 May 2012

Amik Darah?? Sakit ke??

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ

Assalamualaikum..

Ari nak story2 skit pasal pngalaman pertama aku amik darah..
Memandangkan aku ni slalu da appointment kat hospital kan..
Sakit apa?? Ala korang tak payah tau la.. Tak teruk pon..
Cukop la korang tau aku kena p unit O&G..
25 April lepas, aku ke hospital for the 3rd appointment..
Setelah bersoal jawab dan diperiksa oleh puan doctor tersebut, dia pon cakap macam neh..
Ok kita tnggu sampai bulan depan, kalau tak ok jugak, kita try amik darah u..

Bila aku dengaq ja ‘amik darah’, haha muka pucat lesi.. Almaklumlah orang takot jarum kan..
Lepas tu dia cakap pulak, kalau u nak amik darah ari ni siap2 pon bleh, so next appointment kita dah bleh tau apa masalah u..
Hah?? Macam tu pulak??

Then, aku pon pkir la kejap..
Dan aku angguk je separuh rela dekat doctor tu haha..

Lepas tu, mula la menyesal.. Kenapa la aku angguk kat doctor tu tadi..
Hah tak pasal2 je.. Haru betoi..

Aku pon melangkah masok kat bilik amik darah tu.. Unit apa ntah.. Lupa dah..
Tnggu giliran pon agak lama.. Dan akhirnya nama aku dipanggil..

Bila jumpa je nurse 2, aku terus tanya dia “sakit dak??”
Dan slamber je dia jawab “Saakiiitttt..”
Aiyoo, walaupon aku tau dia juz nak takotkan aku, tapi aku still takot haha..
Lepas dia keluarkan jarum dia tu, aku trus tengok tempat laen..
Bila dia cakap dah siap, haha baru la aku tengok..
Nurse tu tanya aku ‘sakit dak??’
‘haha dak..’

Seriously tak sakit pon amik darah.. Aku ni je yang over sangat..
Aku ingat amik darah ni tadak effect apa.. Rupa2 nya, bangun keesokannya arinya, aku jalan macam orang mabuk..

MasyaAllah, peningnya Allah je la yang tau..
Adik aku gelak je bila tengok jalan tak betoi.. Hampeh punya adik..

That’s all..


Currently listen to Just The Way You Are - Bruno Mars

Quizilla #1

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..



Halu halu..
Haha dah lama tak update blog kan.. Dah penuh dah sawang.. Huh penat aku cuci tadi.. dan memang confirm la smua labah-labah akan boikot aku sebab aku musnah kan rumah diorang kan ^^

Ok Edohayra, enough merapu.. Ntah apa2 punya intro..
Aku tak tau la kenapa network internet kat umah aku ni sangat slow, nak bukak Blogger Dashboard pon tak boleh.. Agaknya kampung aku ni dok ceruk2 pendalaman sangat kot nowh..

Actually aku malas nak cakap panjang2 walaupon banyak benda yang berlaku sebenarnya..
Tapi aku tadak mood nak tulis la plak..

Nanti2 la aku cita ek..

Ari ni aku nak perkenalkan korang dengan satu website neh.. Quizilla namanya..
Kat sini korang boleh jawab kuiz personaliti, nak post story ke, lirik, poem pon boleh..
Aku selalu la jugak jawab kuiz2 kat sini..
Juz 4 fun ok.. Bukan untuk dipercaya..
Ulang suara...!!!
Kuiz2 kat sini hanya untuk suka2, bukan untuk dipercaya ok..

Kang nanti bila ada yang tak sama ngan diri korang, korang mai marah aku pulak sebab perkenalkan website ni kat korang..

So sapa2 yang nak try, klik SINI..

That's all..


Currently listen to Terukir di Bintang - Yuna