Kawan-kawan =D

Friday, 5 October 2012

Thanx A Lot

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

"Sebagai orang bawahan, kita sering dimarahi, dicaci, dihina oleh pihak atasan.. Dilambakkan dengan tugas yang banyak.. Selalu menjadi mangsa kemarahan walaupon sebenarnya kita tak salah..

Dan pada satu hari, bila kita ditakdirkan mempunyai orang bawahan, janganlah kita membiarkan mereka mendapat nasib yang sama seperti kita.. Sebaliknya berjanjilah kepada diri sendiri supaya kita tidak menjadi seperti mereka.."


Aku penah terjumpa ayat yang lebih kurang macam tu kat facebook..
Dan Alhamdulillah, aku dah jumpa someone yang macam neh..

Kemarin Kak Ida ni cakap kat aku..

"Izzati, kalo tatau apa2, tanya ja Kak Ida ngan Kak Intan.. Tak pa, kami tak marah.. Kak Ida ni dulu time mula2 keja, selalu kena marah.. Tadak sapa tolong.. Penah la nangeh kat dalam toilet sorang.. Kak Ida tamau la ada orang len yang jadi macam Kak Ida ni.."

Terharu gila dengaq..

Dia bukan cakap kosong.. Tapi dia betul2 buktikan.. Whatever aku tanya, diorang jawab dengan sabar.. Walaupon aku keep asking the same Qs..

They're awsome kan..

Thanx a lot <3



p/s: esok nak dating haha =D

1 comment:

  1. Alhamdulillah... sepatutnya tradisi sapa superior ni mmg patut dipecahkan...

    ReplyDelete