Kawan-kawan =D

Monday, 16 July 2012

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

AMARAN : Entry panjang tanpa gambar, penuh dengan tulisan..




Tringin plak nak review novelis-novelis yang aku minat kat sini..
Aku memang brusaha keras ntok collect suma novel diorang..
Saja nak share..

Ok.. Novelis yang dapat ranking paling tinggi kat ati aku ni mesti la Hlovate..
Aku sangat sangat sangat adore Hlovate..
Cara penulisan dia, gaya bahasa dia, pengalaman dia memang bagi kesan kat aku..
Actually sku suka sangat Hlovate ni sebab Hlovate ni pandai mnyampaikan mesej-mesej Islam dengan cara dia sendiri..
Walaupon guna gaya bahasa yang santai, tapi mesej tu sampai kat pembaca..
Tapi yang aku paling suka pasal Hlovate ni, cinta lepas kawen :).. (sangat sweet..)
[saya hanya penconteng picisan jalanan,bukan penulis pujangga pujaan]

Next, haa cik abang kita sorang ni.. Encik Hilal Asyraf..
Baru saja selamat mendirikan rumah tangga dengan isteri beliau, Puan Tengku Masyitah..
InsyaAllah semoga kekal sampai syurga <3
1st time aku baca novel beliau, aku dah jatuh cinta dengan gaya penulisan beliau..
Novel pertama yang aku baca ialah Terasing..
Beliau banyak menyampaikan mesej-mesej Islam dalam karya beliau..
Hilal Asyraf ni romantik tau ^^'.. Kalo tak pcaya, bacala novel beliau..
Beliau jugak selalu mendedahkan yang luahan rasa cinta tu bukan hanya boleh diluahkan kat kekasih je..
Tapi jugak kat kawan-kawan..
Hilal Asyraf – Langit Ilahi

Seterusnya, of coz la Mazni Anita..
Kenapa aku suka akak ni??
Sebab akak ni mampu menulis pelbagai jenis genre..
Akak ni akan selitkan sikit unsur misteri dalam stiap novel dia..
Akak ni slalu memanipulasikan watak2 yang ada smpai kita sdiri kadang2 pening.. (tapi aku suka ^^)
Last skali barula kita tau.. "owh dia ni sbenarnya orang ni".." Aik dia ni masih hidup rupanya?"
Tak caya??
Novel 1st yang aku beli, Street Vendetta.. Humorous + misteri sikit..
2nd, Sayangku Casper.. Fesyen + jalan2 kat France, siap da dialog bahasa France lagi..
3rd, Venom Suria.. Thriller + mistik + makhluk halus etc..
ANITA ARUSZI'S BLOG

Novelis lain yang aku minat Ramlee Awang Murshid, Fatimah Syarha, Bikash Nur Idris..
Tapi masih tak berkesempatan nak kmpul karya diorang..

Actually ramai pnulis2 lain yang best skarang neh kan..
Ada kan yang kita kenal, ada yang kita tak kenal..

InsyaAllah semoga sukses buat smua pnulis kat Malaysia..


No comments:

Post a Comment