Kawan-kawan =D

Monday, 18 June 2012

Lirik #2 ---> Far East - Saat Lafaz Sakinah

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Ari ni aku nak share lirik lagu nasyid plak la..
Kak Zakiah yang suruh aku dengar lagu neh..
Dah dua bulan dia suruh aku dengar lagu neh, tapi baru minggu lepas aku dengar..
Hehe sori la Kak Zakiah.. Aku tak sengaja..  
Internet tu yang dengki tamau bagi aku download lagu tu..

1st time dengar lagu neh, walaupun lirik dia masih belum sempat aku hadam, tapi muzik dia pun dah cukup ntok buat aku rasa sayu..
Serius wei, sayu kot dengar lagu neh..
So aku sarankan korang ramai2 dengar lagu neh..





Saat Lafaz Sakinah-Far East

Heningnya

Sunyi suasana

Lafaz sakinah bermula


Apa rasa

Diterjemah hanya

Sebak abah tangis ibunda


Adalah aku wali puteriku



Serah kini amanahku ini padamu



Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya




Chorus

Dulu esakannya sandar di bahuku


Tangisannya kini ku serah padamu

Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu
Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama

Indah ia pada maksudnya



Ku akur

Akan pesanmu

Puterimu kini amanahku


Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu


Kak Zakiah pon da wat entry pasal lagu neh..
Tengok kat SINI



That's all..

Currently listen to Saat Lafaz Sakinah - Far East

1 comment:

  1. wah,promote lagu kesukaan aku....terharu....heaven...hahaha

    ReplyDelete