Kawan-kawan =D

Saturday, 23 June 2012

Everything Happen For Reason..

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Everything happen for reason..
Seriously qoute ni memang betol..

Aku sendiri rasa ari ni..
Ari tu aku tak lulus test JPJ untok lesen keta, frust giler la..
Sebab kawan aku lulus..
Bayangkan, kitorang p dengar ceramah sama2, test komputer sama2, 1st time pegang stereng sama2, lulus QTI pon sama2, tapi bila test JPJ, dia lulus dan aku tak lulus..
Dah rasa macam fobia nak bawak keta pon ada gak huhu..

Tapi aku kuatkan ati jugak p belajaq keta tadi sebab esok nak test lagi skali..
Syukur Alhamdulillah urusan aku dipermudahkan..
InsyaAllah semoga test JPJ esok berjalan dengan lancar..

Dan tadi aku dapat peluang ntok drive keta sendiri dari pusat latihan memandu nak balik umah..
Terkejut jugak aku bila ejen tu suruh aku drive sendiri balik..
Slalunya ejen tu yang drive..
Ejen tu cakap "awat? ang tamau ka bawak sendiri balik kampung? ingat senang ka cikmat nak bagi peluang macam ni.. pengalaman ni.."
Hehe mestila nak..
Bukan senang kan..
Jarak pusat latihan tu nak sampai umah aku pon jauh jugak..

Pengalaman baru la ni..
Kalau aku lulus test ari tu, memang aku takkan dapat la pengalaman ni kan..
Syukur Alhamdulillah..
Semua benda yang berlaku ada hikmahnya kan..

Sebab tu la bila aku tak lulus test ari tu, aku try ntok pikir sepositif yang mungkin kenapa aku tak lulus..
Hehe aku cakap kat Kak Zakiah, JPJ tu tringin nak jumpa aku lagi..
Sebab tu la dia tamau bagi aku lulus hihi ^.^*

Bila result STPM aku tak memuaskan ari tu, seminggu jugak aku nangis..
Kluar rumah just sebab nak p keja ja..
Suma call dan SMS nak tnya pasal result, aku abaikan..
Tapi, lepas tu, aku muhasabah balik diri aku..
Mungkin aku ni banyak sangat dosa kot huhu..


So kawan2 suma, ingat la.. Walau apa pon dugaan yang datang, bersabarla.. Try to think positive..
InsyaAllah ada hikmah disebalik kejadian tu..
Sesungguhnya Allah lebih tau apa yang terbaik ntok hambaNya..


That's all..

2 comments:

  1. hang tak cakap dekat aku pun yg hg nangis seminggu...aku nangis bila pikir balik benda tu ja...don't worry,unimas panggil kita nanti...hehe

    ReplyDelete