Kawan-kawan =D

Monday, 21 May 2012

Segmen 2 : 6 Perkara Tentang Saya

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ

Segmen apa plak neh kan huh?
Hehe Kak Zakiah yang tag aku.. Dan aku merelakan diri aku untuk join segmen neh >_<

Erm 6 perkara pasal aku ek??

1.       AKU SANGAT2 SUKA MASOK KEDAI BUKU
Haha seriously aku suka kedai buku.. Xksahla Hasani ke, Popular ke, MPH ke , etc.. Asalkan nama dia kedai buku, aku sanggup spend 1 ari kat situ.. Slalunya aku p Popular dekat CS, Sg Petani la sebab tu la yang paling dekat dengan sekolah aku dulu.. Lagi best kalo p ngan Kak Zakiah r sebab taste kitorang sama je..  1st, aku jenguk2 rak komik.. Nak cari komik DC huhu.. Lepas 2, jenguk2 plak rak buku2 agama dengan novel.. Saja nak cari karya terbaru Hilal Asyraf dengan Hlovate.. Dah abeh borong kat Popular, aku p kedai majalah auntie India sorang neh sebab nak beli majalah Gen-Q hoho.. Penah sekali 2, kitorang singgah Parkson dekat Taman Sejati neh, aku memang tatau nak beli apa, aku pusing seluruh Parkson 2 sebab nak cari kedai buku tapi tak jumpa.. Huh last2 aku keluar, dok bersila kat kaki lima sorang2 sambil baca novel.. Haha senangkan idup aku..

2.       AKU SANGAT2 DIAM
Ramai orang selalu anggap aku neh garang, sombong, etc sbb aku sangat diam n look serious huh.. Kak Zakiah pon penah anggap aku camtu hehe.. Actually aku ni bukan sombong ke apa ke, tapi dah nak wat cemana, aku memang tak suka cakap.. Ada sekali 2, budak kat kilang tempat aku keja neh dok paksa aku cakap.. Smpai aku terpikir,, ‘bdk neh gila ka apa dok pksa aku cakap..’.. Haha dia nak aku jadi banyak cakap macam dia la 2..

3.       ORANG RABUN YANG TAMAU NGAKU RABUN HUH
Aku neh dah rabun tahap teruk tapi aku tak suka pakai spek.. Sbb aku rasa bila pakai spek, dunia aku jadi kecik hehe.. So skarang ni, especially kat kilang la kn, bila nampak macam da orang dok tersengih2 kat aku, tnggu smpai dia dok depan mata aku, baru aku sengih balik haha.. Xkan aku nak snyum xtntu hala dkat orang yang aku xleh nak recognize kn..

4.       SUKA KATAK
Kenapa?? Jangan tanya.. Aku sdiri pon tatau sejak bila aku bleh mula suka katak.. Mybe start bila aku beli 1 patung katak.. Kecik je.. Xbsaq sangat tapi still bleh pelok la.. Aku bagi nama Pyan.. Sjak2 tu, aku dah jatuh cinta kat katak neh.. Sampai ari 2, aku cakap kat bapak aku,, ‘ayah, nti bilik atie, kita bubuh cat wrna katak tau..’ Dan bapak aku dah p beli cat kaler ijau.. Tapi aku xsempat nak sapu lagi..

5.       AKU SUKA HITAM
Bagi aku hitam neh smart.. Bila kita baju hitam, snang je nak match dengan mana2 kaler tudung.. Dulu kan ada iklan syampu Clear yang Rain slalu cakap ‘hitam nampak kemas’, ‘nama saya Rain’.. Huhu smart kot.. Lari2 anak aku bila dengar da iklan neh kat tv.. Smpai adik aku penah tnya ‘ang xboring ke dok tgk iklan neh?’.. Dgn spastiknya aku jawab ‘TAK’..

6.       AKU SEDANG BERUSAHA UNTUK MENJADI YANG LEBIH BAIK
Tak dapat nak nafikan, suma orang try ntok jadi yang lebih baik kan.. Macam 2 jugak la dengan aku..

Erm 2 je la kot.. Ok Kak Zakiah, aku dh join.. *winkwink

That's all..




Currently listen to Anak Kampung - Jimmy Palikat

14 comments:

  1. thanks sudi join:)
    done follow awak:)
    banyak jugak persamaan kita,terutama yang bab rabun 2 n novel hlovate n hillal ashraf

    ReplyDelete
  2. suka warna hitam tapi cat bilik warna hijau...wei,apasal hg tak letak warna hitam jugak dalam bilik hg...kan bagus...nak pinjam bilik aku punya langsir? warna hijau kot...hihihi

    ReplyDelete
  3. @kinara kinatara
    hehe kita serupa

    @imantizz_truper
    mmg nk cat kaler hitam tp mak aku xbg.. katanya xpenah dibuat org la, plik la..

    ReplyDelete
  4. Samalah kita rabun tapi tak nak ngaku rabun!! haha LOL

    jum baca tentang saya pulak kalau sudi meyh

    http://schaaalhassan.blogspot.com/2012/05/segmen-2-6-pekara-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  5. Datang dari segmen yang sama

    http://ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/05/segmen-2-6-perkara-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  6. dari segmen yg sama.. happy blogging...

    http://princessdiaryme.blogspot.com/2012/05/segmen-2-6-perkara-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  7. dari segmen sama :)
    kita rabun jugak tapi tamau mengaku. hahah

    ReplyDelete
  8. haha xsgka rmai gak yg tamau ngaku rabun..

    ReplyDelete
  9. dtg dari segmen yang sama. follow sini. 27. give me 2. same kite. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/05/segmen-2-6-perkara-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  10. warna hitam memang semarttt ! Ekspesially, bila combine dengan biruuu... U.U Nombor 1 kita samaa ~

    segmen sama ; http://doubleydv.blogspot.com/2012/06/segmen-26-pekara-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  11. Hitam itu menawan :)

    http://lystra-lily.blogspot.com/2012/06/segmen-26-pekara-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  12. salam ukhwah..dari segmen yang sama insyaAllah..

    http://setanggi-permata.blogspot.com/2012/06/segmen-26-pekara-tentang-saya.html

    sy pon suka masuk kedai buku..tau tak saya pon sukakan katak..selalu bcakap ngan katak sengsorang..hehe
    saya follow awak..

    ReplyDelete
  13. saya pun suka hitam...

    jom kenal2..(^_^)

    http://sweetylikecandycan.blogspot.com/2012/06/segmen-2-6-pekara-tentang-saya.html

    ReplyDelete
  14. maaf lambat blogwalk
    saya dari segmen yang sama
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/segmen-2-6-perkara-tentang-saya.html
    btw, saya follow sini

    ReplyDelete