Kawan-kawan =D

Thursday, 3 May 2012

Amik Darah?? Sakit ke??

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ

Assalamualaikum..

Ari nak story2 skit pasal pngalaman pertama aku amik darah..
Memandangkan aku ni slalu da appointment kat hospital kan..
Sakit apa?? Ala korang tak payah tau la.. Tak teruk pon..
Cukop la korang tau aku kena p unit O&G..
25 April lepas, aku ke hospital for the 3rd appointment..
Setelah bersoal jawab dan diperiksa oleh puan doctor tersebut, dia pon cakap macam neh..
Ok kita tnggu sampai bulan depan, kalau tak ok jugak, kita try amik darah u..

Bila aku dengaq ja ‘amik darah’, haha muka pucat lesi.. Almaklumlah orang takot jarum kan..
Lepas tu dia cakap pulak, kalau u nak amik darah ari ni siap2 pon bleh, so next appointment kita dah bleh tau apa masalah u..
Hah?? Macam tu pulak??

Then, aku pon pkir la kejap..
Dan aku angguk je separuh rela dekat doctor tu haha..

Lepas tu, mula la menyesal.. Kenapa la aku angguk kat doctor tu tadi..
Hah tak pasal2 je.. Haru betoi..

Aku pon melangkah masok kat bilik amik darah tu.. Unit apa ntah.. Lupa dah..
Tnggu giliran pon agak lama.. Dan akhirnya nama aku dipanggil..

Bila jumpa je nurse 2, aku terus tanya dia “sakit dak??”
Dan slamber je dia jawab “Saakiiitttt..”
Aiyoo, walaupon aku tau dia juz nak takotkan aku, tapi aku still takot haha..
Lepas dia keluarkan jarum dia tu, aku trus tengok tempat laen..
Bila dia cakap dah siap, haha baru la aku tengok..
Nurse tu tanya aku ‘sakit dak??’
‘haha dak..’

Seriously tak sakit pon amik darah.. Aku ni je yang over sangat..
Aku ingat amik darah ni tadak effect apa.. Rupa2 nya, bangun keesokannya arinya, aku jalan macam orang mabuk..

MasyaAllah, peningnya Allah je la yang tau..
Adik aku gelak je bila tengok jalan tak betoi.. Hampeh punya adik..

That’s all..


Currently listen to Just The Way You Are - Bruno Mars

No comments:

Post a Comment