Kawan-kawan =D

Wednesday, 26 December 2012

Wordless Wednesday #9 - Gen-Q, Vol 3, Isu 17, m/s 70

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ









Friday, 14 December 2012

#7 Ahli Fiqir - Zakiah

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Makcik Imantizz, tiba2 macam best pulak lagu neh haha


hooo..
Rindu slama kau duka
Bayang senyum gemersik suara
Ada rindu ada rasa
Ada cinta setiap terjaga
Zakiah.. Zakiah..
Penari gurun pasir ternama
Zakiah.. Zakiah..
Terpesona aku melihatnya
Zakiah.. Zakiah..
Begitulah panggilan namanya
Semua yang melihat takkan dapat melupakan
(Rap)
Hanya engkau bagiku
Diruang di hatimu
hooo..
Oh aku terpesona
lirikan mata goyang pinggul dan senyumanya
Sayang.. hanya sepintas Zakiah lalu menghilang
Kini hanya tinggal kenangan
Zakiah.. Zakiah..
Zakiah.. Zakiah..
Zakiah.. Zakiah..
Zakiah.. Zakiah..
(Rap)
Tarian gurunmu mempersonakan diriku
Alunan gerak gerimu membuat aku terpaku
zakiah tidurku
zakiah bangunku
zakiah.. zakiah
zakiah.. zakiah
zakiah..
wahai sang pencinta
wahai sang pencinta
Zakiah.. Zakiah..
pastikah aku berjumpa lagi
Oh Zakiah..
Tak sabar rasa hatiku menanti
Zakiah.. Zakiah..
Tak seorang pun dapat mengerti
Bila ku katakan
Aku selalu merindukannya
(Rap)
Oh aku terpesona
lirikan mata goyang pinggul dan senyumanya
Sayang.. hanya sepintas Zakiah lalu menghilang
Kini hanya tinggal kenangan
(Rap)
Apakah itu setia
Apakah itu janji
Atau hanya kata-kata terlepas hari ini
Apakah itu setia
Apakah itu janji
Kata-kata tiada erti kau hari




Saturday, 24 November 2012

First Giveaway by Gulai Tempoyak Ikan Patin

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

klik banner kalo nak join

Sapa kenal Muezangelo?
Abang Cik Nisa Kay kita neh hehe

Ni 1st GA beliau, dan aku relakan diri aku join =D

Syarat2 nya senang je.. 


#1.
buat satu entry bertajuk First Giveaway by Gulai Tempoyak Ikan Patin atau Fisrt Giveaway by Meuzangelo (kalau rasa yang first tu panjang sangat tajuk dia).

#2.
dalam entry ringkas korang tu sila sertakan sekali banner untuk giveaway ni. jangan lupa letakkan sekali link ke entry ini.

#3.
letakkan banner sponsor berserta link dorang untuk giveaway ni.

#4.
sila follow blog dan like facebook page senarai sponsor giveaway ni.

#5. 
last sekali, letakkan url entry korang tu kat bahagian comment entry ini sahaja.

*copy paste dari blog beliau


Senarai sponsor







Follow     Like









Follow












Thursday, 22 November 2012

Dating Again?

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Oyeah, lama giler aku tak update kan..

Almaklumlah, orang busy kan.. *busy la sangat =='

Ari Ahad lepas, aku dating lagi haha

But with different people

And one more thing, suma date aku, pompuan okey

Tujuan utama kitorang date ari tu

The only reason kitorang date ari tu

Bagi aku, cita ni best
Environment cantik, permandangan cantik
Storyline pon ok
And Beto sangat sweet hihi
Istanbul sangat best

Dan berlaku la satu insiden yang memalukan aku haha
Jatuh depan public
Okey, serius malu kot

Aku pulak SPRAINED
Haha jadi si capik versi pompuan

Tapi sempat je lagi kitorang jalan kat Titi Semeling

Dapat MC dua ari

Bila p keja kemarin, suma pakat tanya

"Kaki dah ok?"
"Kaki kena pa Izzati?"
"Ang buat pa sampai sakit ni?"

Dan aku jawab
"Haha jatuh masa wat poco-poco kat Titi Semeling.."



p/s : esok da ujian saringan pembantu akauntan.. wish me luck ^,^

Sunday, 28 October 2012

Cekelat Awek ;p

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Lutfil Hadi..


Tadi aku p kenduri kawen umah sedara aku..

Lepas makan, kitorang sembang2 sat..

Tiba2 Hadi mai tanya, "sapa nak cekelat (gula2) pompuan?"
'Cekelat pompuan?'
"Mai sini, Ati nak..
Aku ni pantang dengaq cekelat, laju ja nak..
Padahal aku tak makan pon..
Dia pon bagi kat aku sambil kata, "nah, cekelat awek.."



Cekelat awek..

Haha pandai je budak ni bagi gelaran..
Actually ni 1st time aku tengok gula2 neh haha





Currently listen to The Insider - Bunkface

Wednesday, 10 October 2012

Wordless Wednesday #8 - I'm Trying

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


Kak Zakiah, aku tengah try..

Monday, 8 October 2012

Lirik #6 --> Epicentrum - Menjemput Bidadari

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ





Bila yakin telah tiba,
Teguh didalam jiwa
Kesabaran menjadi bunga

Sementara waktu berlalu
Penantian tak berarti sia sia
Saat perjalanan adalah pencarian diri

Laksana Zulaikha jalani hari
Sabar menanti Yusuf sang tambatan hati
Dipenantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan

Reff
Segera kujemput engkau bidadari
Bila tiba waktu ketemukan aku
Ya Ilahi Robbi keras ku mencari diri sepenuh hati
Teguhkan aku dilangkah ini
Dipencarian hakikat diri
Dan izinkan kujemput bidadari
Tuk bersama menuju Mu mengisi hari...

Kini yakin telah tiba
Teguh didalam jiwa
Kesabaran adalah permata

Dan waktu terus berlalu
Penantian tak berarti sia sia
Saat perjalanan adalah pencarian diri

Laksana Adam dan Hawa
Turun kebumi terpisah jarak waktu
Dipenantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan

Bidadari telah menyentuh hati
Teguhkan nurani
Bidadari telah menyapa jiwa
Memberikan makna

Segera kujemput engkau bidadari
Bila tiba waktu ketemukan aku
Ya Ilahi Robbi keras ku mencari diri sepenuh hati
Teguhkan aku dilangkah ini
Dipencarian hakikat diri
Dan izinkan kujemput bidadari
Tuk bersama menuju Mu, mengisi hari
mengisi hari..



p/s: lagu ni ada somthing yang mendorong aku ntok dengaq lagi, dengaq lagi, dengaq lagi dan lagi



Sunday, 7 October 2012

Dating Yang Sangat2 Best..

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Letih, letih..
Haha letih berjalan, letih meronda, letih dating kmarin kan..

Sampai je kat VM, terus kitorang serbu beli tiket wayang..
Punya la lama kitorang pikir nak pilih movie..
Aku rasa abang jaga kaunter tu pon dah bengang ngan kami..
At last, kitorang tengok cita neh..




Then, kitorang p Tutti Fruiti.. Lapaq sangat2 dah..
Lbih kurang breakfast la ni..

Lepas isi perut, jalan2 jamu mata kat PC Expo kat situ..
Memang tujuan utama kitorang p tu sebab PC Expo tu..

Aku beli mouse, ink printer dengan 2.0 usb hub..
Date aku pon beli mouse, erm lagi satu aku tak ingat dia beli pa haha

Then, singgah Guardian sat, beli apa yg patot..

Dan makan lagi..
Kitorang ni keja makan ja..

Date aku mengidam nak pizza..
So kitorang serbu pizza..







Haha kenyang sampai petang..


Lepas tu, tengok wayang..
Movie yang sangat2 best..
Best yang tersangat-sangat 7x..
Ha punyala nak habaq cita tu best kan..

Sebelom balik, kitorang singgah Hasani..

Aku beli novel ni..



Dan ni untuk adik aku..



Erm begitulah sedikit sebanyak detik2 dating aku..

Kepada date aku, thanx a lot..
It was a wonderful moment..


p/s: ada sapa2 nak teka sapa date aku?? hehe

Friday, 5 October 2012

Thanx A Lot

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

"Sebagai orang bawahan, kita sering dimarahi, dicaci, dihina oleh pihak atasan.. Dilambakkan dengan tugas yang banyak.. Selalu menjadi mangsa kemarahan walaupon sebenarnya kita tak salah..

Dan pada satu hari, bila kita ditakdirkan mempunyai orang bawahan, janganlah kita membiarkan mereka mendapat nasib yang sama seperti kita.. Sebaliknya berjanjilah kepada diri sendiri supaya kita tidak menjadi seperti mereka.."


Aku penah terjumpa ayat yang lebih kurang macam tu kat facebook..
Dan Alhamdulillah, aku dah jumpa someone yang macam neh..

Kemarin Kak Ida ni cakap kat aku..

"Izzati, kalo tatau apa2, tanya ja Kak Ida ngan Kak Intan.. Tak pa, kami tak marah.. Kak Ida ni dulu time mula2 keja, selalu kena marah.. Tadak sapa tolong.. Penah la nangeh kat dalam toilet sorang.. Kak Ida tamau la ada orang len yang jadi macam Kak Ida ni.."

Terharu gila dengaq..

Dia bukan cakap kosong.. Tapi dia betul2 buktikan.. Whatever aku tanya, diorang jawab dengan sabar.. Walaupon aku keep asking the same Qs..

They're awsome kan..

Thanx a lot <3



p/s: esok nak dating haha =D

Wednesday, 3 October 2012

Wordless Wednesday #7 - Fairytail

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ



p/s : ada sapa2 rasa  lagu Viopipe kat blog aku ni mengganggu deria korang?
nak aku tukaq lagu ka?

Wednesday, 26 September 2012

Wordless Wednesday #6 - Duduk Antara Dua Sujud

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..



Friday, 21 September 2012

Lirik #5 --> UNIC ft. Cat Farish - Mencari Yang Maha Satu

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ



Terkapai-kapai diri dihanyut arus waktu
Kegelapan hati yang sering buat ku keliru
Dalam menguji pergolakan emosi diri
Tak siapa tahu ada yang
 memerhati

(Ku cari yang Maha Satu itu yang ku tuju)

Di dalam menjalani tiap dugaan yang diberi
Membawa pengertian hidup yang abadi
Tanpa perlu menipu diri sendiri
Yang menjadi lumrah duniawi

Seandainya ada yang memberi ruang
Akan ku baiki setiap kekurangan

Oleh itu diri memerlukan
Petunjuk dariMU oh Ilahi 


(Kau yang Maha Satu)

Diriku kini masih tercari-cari
Jawapan di setiap persoalan ini
Ku akui kesalahan buat segalanya
Gelap jadinya ku trima seadanya

(rap)
Ku cari terus ke situ
Itulah belenggu hidupku
Terangilah gelap hatiku
Ku pohon restu dariMU


Akan ku baiki setiap kekurangan

Oleh itu diri memerlukan
Petunjuk dariMU oh Ilahi 

(Kau Yang Maha Satu)

Agar tidak tersilap langkahku
Tiba-tiba berbisik namaMu oh Ilahi
Terdetik di hatiku untuk sujud ke pangkuanMu
Memohon ampun dariMu

Tak seharusnya ku tergoda lagi
Dunia ini yang sesat membuntukan jiwaku
Kini ku mengakui teguranMu
Yang membuat ku sedar siapa diriku ini


U.N.I.C.C.A.T

(rap)

Tak semua lahir sempurna
Tak semua lurus jalannya
Bermulalah cerita yang dijadikan cerita
Dengan izin Yang Maha Esa
wujud aku cinta dan cita
Segala yang ada bermula dari Maha Esa
Aku akui ada langkah serongku taklah hasratku setajam itu
Yang amat kurisau lidah hujan di banjiri
Fitnah melilau-lilau
Oh Tuhan lindungilah dia dari kata jahatnya itu
Doa-doa dipohon sentiasa setiap masa
Ampunilah dosa-dosa semasa laluku ke sana
Dewasakan pemikiranku yang tak semegah mana
Salah silap ku berkarya tak pernah ku salah guna
Kau Yang Maha Satu (4x)



p/s : Semalaman aku dengar lagu ni non-stop..
Tanpa jemu...


Thursday, 20 September 2012

KETAHUI CIRI-CIRI KAMU SEDANG JATUH CINTA

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
KETAHUI CIRI-CIRI KAMU SEDANG JATUH CINTA | Kisah Percintaan - Kadang-kadang kita ini jatuh cinta tidak sadar, bahkan kita cuba menolak bahwa kita sedang jatuh cinta sama si dia. Tanpa membuang masa, mari kita baca ciri-ciri yang menandakan kita sedang jatuh cinta.
  1. Kamu melihat sesuatu yang berbeza dalam diri si Dia yang ingin sekali kamu ketahui
  2. Suka curi-curi pandang kepada si Dia . 
  3. Mempermalukan diri sendiri tapi kita sering tidak sedar akan hal itu.
  4. Mahu selalu berjumpa dan dekat si Dia terus.
  5. Yang punya diary ( perempuan biasanya) tentunya selalu tentang si dia, dia dan dia.
  6. Senang sangat cuba ketahui sifatnya melihat bulan lahirnya mengikut bulan islam ( saranan Dr fazdhilah Kamsah) lewat 
  7. Mencari Informasi tentang si dia mulai alamat rumah, no hp, no telepon, nama bapak, ibu, nenek dan semuanya lah..
  8. Sedih kalau dia tak ada.
  9. Jadi kawan yang baik saat si dia lagi ada masalah baik berat maupun masalah kecil.  
  10. ada orang kata bila jatuh cinta nie ..makan tak kenyang, tidur tak lena dan mandi tak basah ..cewah sebab teringatkan si dia
  11. Simpan sms si dia meskipun itu sms dia yang sudah lama…..
  12. Jual Mahal sikit bila dekat dengan dia..
  13. Kalau lagi di depan member tak akan pernah mahu mengaku suka dia dan cuma bagitahu ke kawan-kawan kalau tu  hanya kawan biasa, padahal berharap sangat jadi lebih dari kawan baik.
  14. Suka dengar lagu-lagu jiwang + cinta dan movie romantik
  15. Cuba dekat dengan kawan-kawannya
  16. Hobi tulis nama dia di manapun ada sesuatu yang kosong seperti kertas, buku pelajaran, tembok atau di mana saje supa selalu ingat nama dia.
  17. Tiap-tiap hari mahu mesej dan call dengan dia
  18. Suka ketawa-ketawa sendiri sesuatu yang tak pasti ..hehehe pastinya ingat dia.
  19. Selalu berusaha tampil sebaik mungkin di depan dia.
  20. Cuba stalker apa yang sedang dia buat di facebook /twitter
  21. Sentiasa jadi pendengar yang baik bila ada masalah dan selalu like di facebook
  22. Mencari tips dan trik cinta demi meluluhkan hati si dia.
  23. Waktu baca artikel ini kamu mesti teringat dia. Tahniah kamu lagi jatuh cinta sama si dia. 
credit : Katak Comel

Entry ni khas untuk Hamba Allah yang post entry ni (.....)
Haha aku tau dia tengah pikir pasal sapa..



Wednesday, 19 September 2012

Lirik #4 --> 1st Lady - Never Be Replaced

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


[Chorus]
Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced
Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
The love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced

I love you yes I do
I'll be with you as long as you want me to
Until the end of time

From the day I met you
I knew we'd be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you and I wanna have your kids
Thinking never compare to the feeling of your kisses
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/1st_lady/never_be_replaced.html ]
I can say I'm truly happy to this day
You make me thank God that I live my life every day
There's never been a doubt in my mind that I'd regret
Ever having you by my side. 

But if the day comes that I have to let you go
I think there's something I should probably let you know, 
That everyday that I spent with you and
I won't miss you cause I'm happy that I had
You at all.

[Chorus]
Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced
Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
The love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced

I love you yes I do
I'll be with you as long as you want me too
Until the end of time


p/s : lagu ni mengingatkan aku kat someone, and i hate that feeling..


Wednesday, 12 September 2012

Detektif Conan #5 - Senarai Ost (Closing)

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..



Aku nak bg list lagu closing DC pulak..
Haha sebenaqnya aku ngantok, dok tunggu Kak Zakiah on9..
Dia kata nak YM la konon2nya..



No.
Episod
Nama Lagu
Penyanyi
1
1~26
STEP BY STEP
Ziggy
2
27~51
Meikyuu no Lovers
heath
3
52~70
Hikari to kage no ROMAN
Keiko Utoko
4
71~83
Kimi ga inai natsu
DEEN
5
84~108
Negai goto hitotsu dake
Miho Komatsu
6
109~131
Koori no ue ni tatsu you ni
Miho Komatsu
7
132~152
Still for your love
rumania montevideo
8
153~179
Free Magic
WAG
9
180~204
Secret of my heart
Mai Kuraki
10
205~218
Natsu no maboroshi
GARNET CROW
11
219~232
Start in my life
Mai Kuraki
12
233~247
always
Mai Kuraki
13
248~265
Aoi aoi kono hoshi ni
Azumi Uehara
14
266~287
Yume mita ato de
GARNET CROW
15
288~299
Mushoku
Azumi Uehara
16
300~306
Overture
17
307~328
Ashita o yume mite
ZARD
18
329~349
Kimi to iu hikari
GARNET CROW
19
350~375
Nemuru kimi no yokogao ni hohoemi o
U-ka saegusa IN db
20
376~397
Wasurezaki
GARNET CROW
21
398~406
June Bride ~Anata shika mienai~
U-ka saegusa IN db
22
407~416
Sekai tomete
Shiori Takei
23
417~424
Thank You For Everything
Sayuri Iwata
24
425~437
Kanashii hodo anata ga suki
ZARD
25
438~458
Mou kimi dake o hanashitari shinai
Aya Kamiki
26
459~470
Shiroi yuki
Mai Kuraki
27
471~486
I still believe ~Tameiki~
Yumi Shizukusa
28
487~490
Sekai wa mawaru to yuu keredo
GARNET CROW
29
491~504
Yukidoke no ano kawa no nagare no you ni
U-ka saegusa IN db
30
505~514
Summer Memories
Aya Kamiki
31
515~520
GO YOUR OWN WAY
Yumi Shizukusa
32
521~529
Koigokoro kagayaki nagara
Naifu
33
530~539
Doing all right
GARNET CROW
34
540~561
Hikari
BREAKERZ
35
562~587
Hello Mr. my yesterday
Hundred Percent Free
36
588~601
Tomorrow is the last Time
Mai Kuraki
37
602~609
Juugoya Crisis ~ Kimi ni aitai ~
Hundred Percent Free
38
610~626
Tsukiyo no Itazura no Mahou
BREAKERZ
39
627~628
Pilgrim
40
629~
Your Best Friend
Mai Kuraki



p/s : tgh YM ngan Kak Zakiah

Curi-curi Suka Giveaway

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Tengah2 blogwalking, terjumpa pulak GA dari En. Eqbal Zack..
Haha i like..
Hadiah novel kot, sapa yang tamau kan..

Klik gambaq kat atas kalo nak join..



Wordless Wednesday #5 - Hampeh..

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..


Kepada yang berkenaan, jangan marah tau..
Gurau2 je hihi >_<


Sunday, 9 September 2012

Detektif Conan #4 - Senarai Ost (opening)

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..



Actually ari tu Kak Zakiah da mintak list ost Detektif Conan..
Dia nak download kot..
Tapi ari tu aku tak sempat nak bagi..
Broadband expired pulak..



So, Kak Zakiah, amik kat sini la nowh..
Aku bagi opening dulu ek..


Pembukaan Tema
No.
Episod
 Nama Lagu
Penyanyi
1
1~30
 Mune ga DOKIDOKI
↑THE HIGH-LOWS↓
2
31~52
 Feel Your Heart
VELVET GARDEN
3
53~96
 Nazo
Miho Komatsu
4
97~123
 Unmei no Roulette mawashite
ZARD
5
124~142
 TRUTH ~A Great Detective of Love~
TWO-MIX
6
143~167
 GIRIGIRI chop
7
168~204
 Mysterious Eyes
GARNET CROW
8
205~230
 Koi wa Thrill, Shock, Suspense
Rina Aiuchi
9
231~258
 Destiny
Miki Matsuhashi
10
259~270
 Winter Bells
Mai Kuraki
11
271~305
 I can't stop my love for you
Rina Aiuchi
12
306~332
 Kaze no lalala
Mai Kuraki
13
333~355
 Kimi to yakusoku shita yasashii ano basho made
U-ka saegusa IN db
14
356~393
 START
Rina Aiuchi
15
394~414
 Hoshi no kagayaki yo
ZARD
16
415~424
 Growing of my heart
Mai Kuraki
17
425~437
 Shoudou
18
438~456
 100 mono tobira
Rina Aiuchi & U-ka saegusa
19
457~474
 Kumo ni notte
U-ka saegusa IN db
20
475~486
 Namida no Yesterday
GARNET CROW
21
487~490
 Glorious Mind
ZARD
22
491~504
 Ai wa kurayami no naka de
ZARD
23
505~514
 Ichibyougoto ni Love for you
Mai Kuraki
24
515~520
 Mysterious
Naifu
25
521~529
 Revive
Mai Kuraki
26
530~546
 Everlasting Luv
BREAKERZ
27
547~564
 MAGIC
Rina Aiuchi
28
565~582
 As the Dew
GARNET CROW
29
583~601
 Summer Time Gone
Mai Kuraki
30
602~612
 Tear Drops
Caos Caos Caos
31
613~627
32
627~
 Misty Mystery
GARNET CROW
33
 ???
 Miss Mystery
BREAKERZ



Haa, amekaw..


Currently listen to Fairytail Opening 3