Kawan-kawan =D

Sunday, 25 December 2011

"Pikalurve 2nd GIVEAWAY"

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ











GA ni dianjurkan oleh Syafiqah Hashim..
Korang bleh klik SINI klu nk join..
Hadiah dia sgt mnarik..
Jom la join..


Currently listen to Pelita - A.P.I.

Pemalas

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..
Aku ingat lpas exam STPM 2,  aku smakin rjin nk update blog..
Tp rupa2nya, aku jd smakin mlas..
Aku rsa sgt mlas nk update blog..















Sbb 2 la blog aku lma x berupdate..
Yg da hnya la entry  GA..
Nti lma2 owg ingat aku ni wat blog hnya sbb nk join GA..
Oh tidak sama sekali..
Aku xpnah b’niat mcm 2..
Sbb 2 la aku gagahkan gak diri aku ni ntok wat entry ni..
Haha sja nk gtau kt owg betapa pemalasnya aku neh..
That’s all..



Currently listen to Itulah Sayang - The Ramlees

Friday, 23 December 2011

GiveAway by darkbatman

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Haha giveaway again..
GA from Darkbatman..








Jom kita join rmai2..
Syarat pnyertaan pon sng je..
So aku nk join..
Sesaper yg nk join, blh tgk SINI
Aku nk tag

That’s all..



Currently listen to Gadisku - Chokelat Chenta

Sunday, 18 December 2011

Nk duit? mudah jer..

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Nk duit? mudah jer..

Mega Giveaway by Iera dan Nisa

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Waa aku jmpa giveaway lg..
Kali ni Iera ngan Nisa yg anjurkan..











Hadiah2 dia sgt mnarik..
Nazuha-Edit header 1x Pemenang-
Kak Epyfiqah-Edit template denim 1x Pemenang-
Kak Ebell-Edit Header 5x Pemenang-
Qistina-Edit header semua pemenang-
Iera-Edit header 5x Pemenang-
Iera-Edit banner 5x Pemenang-
Nisa-Edit cursor muka semua pemenang-
Aliah-Topup RM 5 1x Pemenang-
Ayin-Edit template Washed Denim/Denim 2x Pemenang-
Ayin-Edit gambar 2x Pemenang-

Hadiah istimewa :-



1x Pemenang Topup RM 10
1x Pemenang Topup RM 5
1x Pemenang Topup RM 3

Aku mmg mnanti org nk tlg edit blog aku yg kurg cntik ni..
Hrap2 aku mnang huhu..
Aku nk tag:

That’s all..


Currently listen to Penakut - Yuna

Saturday, 17 December 2011

Detective Conan #1 - Penghasil Komik

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..
 Ari ni aku xmau ckap byk2..
Juz nk share ngan korg psal pencipta manga Detective Conan..
Nma beliau ialah Gosho Aoyama.. lahir pada 21 Jun 1963.. skarang dh umo 48 thn..
Aku sgt admire beliau sbb idea2 beliau dlm menghasilkan siri2 Detective Conan (ayat xleh blah^^*)
Slain Detective Conan, beliau jgak da kluarkan Magic Kaito..

Ni la muka beliau


















Actually aku pon 1st time tgk muka beliau yg sbenor..
Slalu aku dok tgk yg versi ni jew >_<

















Nti aku citer psal komik Detective Conan dgn watak2 dia plak..
That’s all..







Currently listen to Dan Bila Esok-Sofaz

Wednesday, 14 December 2011

1st Giveaway by Anis and Aina

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


Blogwalking lg..
Aku jumpa lg 1 giveaway..
















Murah rzeki aku..
Dh 2 giveaway aku msok ari ni…
Giveaway kali ni dianjurkan oleh ANIS n AINA
Jomla join rmai2
Aku nk tag Sue huhu

That’s all..

-edohayra-
Currently listen to Times Like These – Foo Fighters

Tuesday, 13 December 2011

End Year Giveaway by Sofie

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ

End Year Giveaway by Sofie

Td aku sja2 blogwalking..
Dan aku tjumpa lg 1 giveaway..

















N aku wat kputusan ntok msok giveaway 2..
Giveaway ni dibuat oleh Sofie..
Sesaper yg nk join bleh tgk SINI
Hadiah pon mnarik..
1st Place - Edit Full Blog + Topup RM10
2nd Place - Header + Ape-2 je yang korang nak*bloggers*
3rd Place - Sofie akan promote blog dia

Aku tag 2 org ntok join giveaway ni..

That’ all..
-edohayra-
Currently listen to Kau Yang Punya – Malique ft Najwa

Header Baru

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..
Ari ni aku sgt sronok sbb aku dpt header baru..
Ada org yg tlg buatkn..
Aku ska header 2.. Sgt comell..

So, credit to Cik Lya yg tlg wat header ni ntok aku..
Saayang Cik Lya..
Terima Kasih yg sgt2 byk ntok Cik Lya..

Korang bleh knal dgn Cik Lya kt SINI.

That'all.


-edohayra-
Currently listen to Animositi  Projek Pistol

Monday, 12 December 2011

Tmpat2 plik…

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ

Korang pnah tpikir x da tmpat2 plik mcm ni kt dunia??
Bisti Badlands,  New Mexico





























Darvaz, Uzbekistan (Pintu Neraka)



























Mata Air Panas, Yellowstone, Amerika



























Namasskar Pass (The Gateway to Hell)





























Richat Structure, Mauritania






























Socotra Islands



























Vale De Lua Brazil (Lembah Bulan)



































Victoria Dry Valley, Antartica

























That' all..

-edohayra-
Currently listen to Sehabis Baik - Ana Raffali

Sunday, 11 December 2011

The Ultimate Year End Giveaway By Nisa Kay

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Waa..! Nisa Kay ada anjurkan giveaway…
Ha tunggu apa lagi..jom la kita join ramai2.. kasi lagi meriah ^^*
Korang bleh tgk list hadiah yang ditawarkan kt SINI

Sponsor-sponsor


Utk maklumat lanjut, klik SINI

-edohayra-
Currently listen to Lutsinar - Joanna & Co

3 Soalan 1 Penampar

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Jawapan dengan Tamparan...Soalan

Pemuda : Anda siapa Dan apakah bisa menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?
Imam : Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab pertanyaan anda.
Pemuda : Anda yakin? Sedangkan Profesor dan ramai orang yang pintar tidak mampu menjawab pertanyaan saya.
Imam : Saya akan mencuba sejauh kemampuan saya.
Pemuda : Saya ada 3 pertanyaan:-

1.Kalau memang Tuhan itu ada,tunjukan wujud tuhan kepada saya
2.Apakah yang dinamakan takdir
3.Kalau syaitan diciptakan dari api kenapa dimasukan ke neraka yang dibuat dari api,
tentu tidak menyakitkan buat syaitan. Sebab mereka memiliki unsur yang sama.
Apakah Tuhan tidak pernah berfikir sejauhitu?

Tiba-tiba Imam tersebut menampar pipi pemuda tadi dengan keras.

Pemuda : Kenapa anda marah kepada saya? (sambil menahan sakit)
Imam : Saya tidak marah. Tamparan itu adalah jawaban saya atas 3 pertanyaan yang anda ajukan kepada saya.
Pemuda : Saya sungguh-sungguh tidak mengerti.
Imam : Bagaimana rasanya tamparan saya?
Pemuda : Tentu saja saya merasakan sakit.
Imam : Jadi anda percaya bahawa sakit itu ada?
Pemuda : Ya!
Imam : Tunjukan pada saya wujud sakit itu!
Pemuda : Saya tidak boleh.
Imam : Itulah jawaban pertanyaan pertama. Kita semua merasakan kewujudan Tuhan tanpa mampu melihat wujudnya.
Imam : Apakah tadi malam anda bermimpi akan ditampar oleh saya?
Pemuda : Tidak.
Imam : Apakah pernah terfikir oleh anda akan menerima tamparan dari saya hari ini?
Pemuda : Tidak.
Imam : Itulah yang dinamakan takdir.
Imam : Terbuat dari apa tangan yang saya gunakan untuk menampar anda?
Pemuda : Kulit.
Imam : Terbuat dari apa pipi anda?
Pemuda : Kulit.
Imam : Bagaimana rasanya tamparan saya?
Pemuda : Sakit.
Imam : Walaupun syaitan dijadikan dari api dan neraka juga terbuat dari api, jika
Tuhan menghendaki maka neraka akan menjadi tempat yang menyakitkan untuk
syaitan...

"Sahabat, Mari kita duduk, beriman sejenak?"

Sebarkan pada MUSLIM yang lain..

Jom Dakwah!!! ^_^b

By : I-Khalifah.com
Credits to: I-Khalifah.com
-edohayra-

Currently listen to Bunkface-Silly Lily