Kawan-kawan =D

Tuesday, 26 April 2016

GIVEAWAY NOVEL BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ


Entry paling malas setakat ni

http://kathyrbain.blogspot.com/2016/04/giveaway-novel-by-kathy-rbain-cik-akak.html


Sila klik banner untuk join dan info lanjut

Friday, 26 February 2016

Isu Nama (tanpamotifkukuh)

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Sebenarnya tadak isu pun, tapi saja seronok nak meluah..

Nama aku Nur Husni Izzati..
Membesar dengan nama Izzati
Family, jiran, kawan2 panggil Izzati

Masuk sekolah rendah
Ditakdirkan ada lagi seorang Izzati
Bagusnya, kelas kami tak sama
Jadi, kawan2 kelas aku masih panggil Izzati
Cikgu dan kawan2 kelas lagi satu panggil Husni
Hakikatnya aku kurang berkenan dipanggil Husni

Masuk sekolah menengah
Ada tiga orang Izzati
Dah tentula aku dipanggil Husni
Masih kurang gemar dipanggil Husni

Start tingkatan 6
Ada dua Izzati
Satu kelas pulak tu
Aku masih kekal dipanggil Husni
Cuma ada seorang cikgu panggil aku Izzati
Dan aku sayang lebih la cikgu tu
Sebab bagi aku nama Izzati ni special
Hanya kawan2 waktu kecik dan family saja yang panggil Izzati

Sambung study kat KL
Semua orang pilih nak panggil Husni
Setiap kali orang tanya nama, aku akan jawab Husni Izzati
Aku akan suruh pilih nak panggil apa
Dan mereka akan pilih Husni
Okeyyy walaupun dalam hati mengharap orang panggil Izzati

Dan kebelakangan ni ada seorang lecturer panggil aku Izzati
I am like "wow"
Mungkin dia takmau panggil Husni sebab sama dengan nama bapak dia
But who care?

Sekarang aku dah tak kisah orang nak panggil Husni
Dulu aku tak suka sebab orang cakap Husni ni nama lelaki
Sekarang nama tu dah sebati sangat dah dengan aku

But still orang2 yang panggil Izzati ni, tempat mereka special sikit di hati
Sebab tu aku selalu marah kawan2 yang membesar dengan aku, panggil Izzati
Tup2 tukar panggil Husni

Dan jangan pulak orang yang elok2 panggil Husni
Lepas baca post ni
Tukar panggil Izzati pulak
Tak layan

*tamat entry tadak motif


Saturday, 6 February 2016

Unplanned Dating

?ِ?ْ?ِ ???ّ?ِ ???َّ?ْ?َ?ِ ???َّ?ِ?ْ?ِ
???َّ??َ?ُ ?َ?َ?ْ?ُ?ْ ?َ?َ?ْ?َ?ُ ????ِ ?َ?َ?َ?َ??ُ?ُ
Assalamualaikum..

Yes, aku memang suka benda2 dirancang separuh siap ni. Aci redah je.






Siti Zakiah ni pon boleh pulak bagitau last minit.

But ok jugak la, sebab dapat merasa macam mana suasana orang balik kampung beraya.
Suasana dalam STAR LRT yang sendat macam Kelana Jaya Line waktu pukul 1700 keatas.
Suasana TBS yang bila tengok dari atas, nampak macam semut tengah hurung gula.

Sebelum ni, raya puasa tak merasa sangat balik raya sebab cuti selalu start sebelum puasa.

Alhamdulillah dapat la jumpa sekejap,melepas rindu.
Tidur sekatil, borak2 sampai tertidur.
Sarapan nasik goreng mamak.

Terima kasihla kak Zakiah, belanja aku sarapan berat2 dan teh tarik mamak.